Ugrás a tartalomra

Ha lángos, akkor Buckai Lángosfesztivál

Hetedik alkalommal szervezték meg a jótékonysági mulatságot a szabadkai Zorka Helyi Közösségben.

A lángos és persze rajta a kihagyhatatlan fokhagymás öntet illata lengte be a fesztivál helyszínét, de nemcsak ez a finomság csalogatta a vendégeket a rendezvényre. A Tiéd a színpad című programon mintegy 80 fiatal mutatta meg tehetségét.

Radakov Judit, Szabadka: „A kislányom szaval, részt vesz a műsorban. Mi sok ismerőssel találkozunk. Beszélgetünk, szórakozunk.”

A néptáncosok mellett voltak szavalók, mazsorettek és a csantavéri Mendicus Tamburazenekar is szórakoztatta a közönséget.

Pletl Aranka, elnök, VMSZ Női Fórum, Zorka HK: „Ez régebben családi nap volt, és idővel, ahogy megörököltük, fokozatosan szépítettük, bővítettük, így ez alakult ki belőle. Minden évben több és több ember jön el. Megkóstolják a lángost, ami nagyon finom. Minden évben több és több föllépő jön hozzánk, és most már nemcsak a környékbeli gyerekek, hanem jönnek Csantavérről, Királyhalomról is.”

Már dél óta folyt a munka. Az asszonyok 80 kiló lisztből dagasztották, és kelesztették a tésztát. 1500 lángost sütöttek ki. A jó hangulat és a közösségteremtés a legfontosabb a rendezvényen - nyilatkozta Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője a Pannon RTV-nek.

 

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Szabadka egyik helyi közösségében, ha elfogy 1500 lángos, akkor ez egy tömeges rendezvény, közösségépítés szempontjából fontos, a lángos csak egy ürügy, egy apropó. Persze sokan szeretik, meg finom, de ez arról szól, hogy 1500 ember itt összejön, és nemcsak ebből a helyi közösségből, hanem más helyi közösségekből is. Nagyon fontos, hogy legyenek olyan rendezvényeink itt Szabadkán, amelyek összetartják a magyarságot, amelynek köszönhetően összejönnek az emberek, barátkoznak, beszélgetnek, tapasztalatokat cserélnek.”

A jótékonysági eseményen a helyi gyerekek iskolakezdésének támogatására gyűjtöttek.

 
 

 

Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto