Ugrás a tartalomra

Csókán fejlesztik az öntözőrendszert

Csóka község önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a mezőgazdasági földterületek öntözésének lehetőségére. Új vízpumpa felszerelésébe, valamint a hozzá tartozó csőrendszer kiépítésébe kezdett a nagykikindai Vízgazdálkodási Vállalat a község területén.

Maga a kezdeményezés abból az ötletből indult, hogy már létezik egy pumpaház, amely a belvizek elvezetésére szolgál. Dragan Felbab, igazgató, Gornji Banat Vízgazdálkodási Vállalat, Nagykikinda: „Tekintettel arra, hogy ezzel a pumpával egy irányba, csak a folyóba lehetett a talajvizet nyomni, a csókai önkormányzat elhatározta egy újabb beruházás keretében megoldani a kétirányú vízfelhasználást. Ezzel a rendszerrel 720 hektárnyi termőföld öntözésének lehetőségét fogja biztosítani.”

Az öntözőrendszer kiépítése a csókai önkormányzat által biztosított eszközökből valósul meg. Balázs Ferenc, községi elnök, Csóka: „Csóka község külön figyelmet fordít a mezőgazdasági termelőkre, mivel a mezőgazdaság a község területén meghatározó. A jelenlegi beruházással, amelynek értéke körülbelül ötmillió dinár, elérjük, hogy a község területének körülbelül 720 hektár földterülete váljon öntözhetővé.”

Az új beruházással a földművesek magasabb hozamú terménybetakarítására lehet számítani.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto