Ugrás a tartalomra

Befejeződött az újabb intenzív kurzus

Zentán befejeződött az újabb háromhetes intenzív kurzus, amelyet a budapesti Semmelweis Egyetem Pető András Kara és a Magyar Nemzeti Tanács szervezett a központi idegrendszeri sérülésekkel küzdő személyek számára.

A program ezúttal is rendkívül eredményes volt – hangzott el a sajtótájékoztatón.

— Nagyon fontos, hogy ezekkel a kurzusokkal nem csak a beteg gyermekeknek, hanem a szüleiknek és a környezetükben élőknek is segíteni tudunk.

A program a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. jóvoltából ingyenes az érintett családok számára.

A konduktorok a mozdulatsorokat a szülőkkel is igyekeznek elsajátíttatni, hogy azokat később otthon is alkalmazhassák — hangsúlyozta Perpauer Attila, a Magyar Nemzeti Tanács Oktatási Bizottságának elnöke.

Csuka Pál, a Semmelweis Egyetem Pető András Karának határon túli programokért felelős koordinátora elmondta, három évvel ezelőtt jöttek először a Vajdaságba és azonnal látták, hogy ebben a régióban nagy szükség lenne a tevékenységükre.

— Három helyszínen közel százhatvan személyt, köztük gyermekeket és felnőtteket vizsgáltunk meg, és megbizonyosodtunk arról, hogy a mi fejlesztő módszerünk hiánypótló lenne. Az első és a második évben egy-egy, az idén pedig már két háromhetes intenzív kurzust tudtunk tartani itt, a Vajdaságban.

Hozzáfűzte, abban bíznak, hogy a jövőben még inkább ki tudják terjeszteni a tevékenységüket: --Mindenképpen folytatni és sűríteni szeretnénk ezeket a háromhetes fejlesztéseket.

Emellett a képzésre is nagyobb hangsúlyt fektetnénk. Korábban a Pető András Karnak nem volt az intézményen kívüli oktatása, de az idén Erdélyben, Illyefalván elkezdődött a kihelyezett képzésünk, most fejeződik be az első szemeszter. Nem árulok el titkot, ha azt mondom, dédelgetett álmunk, hogy Vajdaságba is elhozzuk a képzést, de erről a nyilvánosság januárban kaphat bővebb információt.

A mostani intenzív kurzuson, amelynek megszervezésébe és lebonyolításába a Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ is bekapcsolódott, huszonöt személy vett részt, és a szakemberek szűréseket is végeztek.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, TÓTH Lívia
Többi hír
A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tartottak.