Ugrás a tartalomra

A VMSZ által kezdeményezett törvénymódosításokat ismertették Zentán

Fremond Árpád és Pék Zoltán, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselői Zentán a parlamentben történt főbb eseményekről számoltak be. A mezőgazdasági törvény és a büntetőtörvénykönyv módosításairól beszéltek.

Nemrég fogadta el a mezőgazdasági törvény módosítását a szerbiai parlament. Fremond Árpád, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője szerint ezek a törvénymódosítások nagy jelentőséggel bírnak a polgárok számára.

„Elfogadták azokat a módosítási indítványainkat, amelyek arra vonatkoztak, hogy a miniszter hatáskörei csökkenjenek.

A miniszternek nem lesz lehetősége a következő időszakban arra, hogy korlátozza a kifizetéseket száz hektár alatt. Tehát, nem lesz arra lehetősége, hogy például húsz hektár vagy ötven hektárra legyenek a kifizetések.

December végén fogadták el a büntetőtörvényről szóló módosítási javaslatot, amely szerint a kis értékű lopások összegét tizenötezerről ötezer dinárra csökkentették. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, Pék Zoltán elmondta, a közeljövőben szeretnék a zéró toleranciát indítványozni a lopások terén.

„E hónap folyamán próbáljuk átnyújtani a módosítási javaslatunkat. Nagyon remélem, hogy a tavasz folyamán ez megtörténik, illetve május 1-jétől vagy április 1-jétől, attól függ, hogy a törvény milyen, hogyan lesz elfogadva, és hány hónap után lép érvénybe.”

A zéró tolerancia bevezetése a politikusok reményei szerint lecsökkenti a betörések és a lopások számát az ország egész területén.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto