Ugrás a tartalomra

Töretlen az érdeklődés a Prosperitati pályázatai iránt

Nagy volt az érdeklődés a Prosperitati Alapítvány legújabb pályázati kiírása iránt a szabadkai új városházán megtartott lakossági fórumon.

Az érdeklődők nagy része már korábban is sikeresen pályázott, de voltak olyanok is, akik most először vesznek részt a kiíráson. A szabadkai Parezsanin Márta korábban nem pályázott a Prosperitati Alapítványnál, azonban családi vállalkozása elindítása miatt szeretne tájékozódni a pályázati lehetőségekről. „Szeretnék mogyorófákat ültetni, és érdeklődök az iránt, hogy ez a pályázat vonatkozik-e erre, vagy csak a gyümölcsökre.”

Gulyás Oldal Karolina testvérének segít minél több információt szerezni a pályázat feltételeiről. A fiatal ludasi nő testvére jelenleg külföldön él, de jövőjét mindenképp Vajdaságban képzeli el, ebben segíthet a Prosperitati Alapítvány ötödik pályázati köre. „Még nem pályáztunk. A testvéremék egy műhelyt nyitnának, ahol gépkocsikat javítanak, és arra szeretnének berendezéseket vásárolni a pályázat segítségével.”

Juhász Bálint, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője elmondta, már több ezer gazda jelentette, hogy együttműködne az integrátorokkal. A mezőgazdasági jellegű pályázatok mellett pályázni lehet a fiatalok vállalkozóvá válásának támogatására - tette hozzá Juhász Bálint. „Nyolc pályázati kiírás van. Ebből öt integrációs pályázat (gabona-, zöldség-, sertés-, méz- és gyümölcsintegráció), két pályázat a helyi termék gyártására és forgalmazására vonatkozik, valamint a kezdő vállalkozók is pályázhatnak.”

Az összes pályázati kiírásra a Prosperitati Alapítványnál kell a megfelelő dokumentációval pályázni. A lehetőségekről az alapítvány honlapján a www.prosperitati.rs lehet tájékozódni.

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto