Ugrás a tartalomra

Gyorsuló európai integráció

Vajdaság küldöttsége is részt vesz az európai városok és régiók brüsszeli tanácskozásán

Szerbia helyzete egyre jobb az európai csatlakozás útján, Vajdaság szerepe is mind felismerhetőbb és láthatóbb a régióközi együttműködések terén – értékelte a Tanjug hírügynökségnek adott nyilatkozatában Igor Mirović vajdasági kormányfő Brüsszelben, az európai városok és régiók találkozóján.

Mint mondta, a tanácskozáson igyekezni fog a lehető legmegfelelőbb módon bemutatni a Vajdaság által nyújtott lehetőségeket és Szerbia európai integrációs eredményeit is. A Mirović által vezetett vajdasági küldöttségnek Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke és Ognjen Bjelić régiófejlesztési és helyi önkormányzati titkár is tagja.

A kormányfő fontosnak nevezte a találkozót nemcsak a tartomány, hanem az európai felzárkózás szempontjából is.

Jó alkalom ez arra, hogy kapcsolatokat teremtsen és konkrét eredményeket érjen el megbeszélések útján a vajdasági küldöttség, fejtette ki. Hessen, Lombardia, Felső-Ausztria, Umbria tartományok tisztségviselőivel is egyeztet majd a háromnapos értekezletnek köszönhetően a vajdasági delegáció. Ezek a legfejlettebb európai régióknak számítanak, emlékeztetett nyilatkozatában Igor Mirović.

A tartományi kormányfő megjegyezte, hogy az európai úton teljesített feltételekkel egyre jobb helyzetbe kerül hazánk, s úgy tűnik, egyre nagyobb energiával is lát neki a hátra maradt feladatok teljesítésének.

Pásztor úgy értékelte, hogy a mögöttünk álló időszakban rengeteg energiát fektetett Vajdaság a kapcsolatteremtésbe, s hogy eljött az ideje annak: e kapcsolatok gyümölcsözővé váljanak.

Örömmel nyugtázta, hogy a beszélgetések során mindenki nyitott az új kezdeményezések megvalósítására, s ebben sokat segít az is, hogy Szerbiának ma egészen más a megítélése, mint öt vagy tíz évvel ezelőtt. Ennek a ténynek nagy a jelentősége a regionális kapcsolatok kiépítése szempontjából, állapította meg a házelnök.

Az európai városok és régiók idei tanácskozásán, melynek központi témája a régiók szerepe az európai jövőkép kialakításában, mintegy 170 önkormányzat és tartomány tisztségviselője vesz részt.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto