Ugrás a tartalomra

Fremond Árpád: Nemcsak Magyarország belügye a kvótareferendum

Fontos üzenetet küld Magyarország a kvótareferendummal Brüsszel felé. A vajdasági magyarság a népszavazáson való részvétellel ehhez az üzenethez járul hozzá. Ezzel a Szabadkai Zorka Helyi Közösségben élők is tisztában vannak, mivel a Szerbiában rekedt migránsok mindennapos látványnak számítanak a környéken élők számára.

A szabadkai Zorka Helyi Közösség lakói saját ügyüknek tekintik a népszavazáson való részvételt, mivel saját bőrükön tapasztalták a migránsáradat következményeit. Bali Irén, nyugdíjas „Itt születtünk Szabadkán, idevalósiak vagyunk. Az unokákat is úgy neveljük, hogy itt kell maradni, mert ez a mi hazánk, de Magyarország az őshaza, neki pedig most nagy szüksége van ránk. Ezért arra törekszünk, hogy mi is segítsünk. Remélem, hogy nemcsak az én családom, ahol öten szavazunk, hanem mindenki, aki magyarnak érzi magát szavazni fog.”

Az itt lakók biztonsága csak akkor szavatolható, ha ellenőrizni tudják az illetékes szervek a határon beáramló migránsokat. Erről bővebben Fremond Árpád, a VMSZ köztársasági parlamenti képviselője szólt a helyi közösségben megjelent és a témában érdekelt lakosoknak. „A tegnapi eset is azt bizonyítja, hogy nemcsak Magyarország belügye, ami itt történik. Hiszen, ha a migránsok itt fognak feltorlódni, ha a mi országunk nem tudja megvédeni saját határait és nem tudja megfelelően kezelni ezt az egész helyzetet, akkor ez komoly problémákat okozhat az elkövetkező időszakban. Ilyen formában igenis fontos, hogy aki csak teheti, menjen el szavazni, és szavazzon nemmel. Üzenjünk ezzel Brüsszelnek.”

A magyarországi kvótareferendum nemcsak az anyaországot érinti, hanem Szerbiát is és az itt élő magyarságot is. Horvát Tímea, a VMSZ szabadkai szervezetének elnöke: „Mindenki érzi azt, hogy milyen veszélyeket vonz maga után és milyen veszélyeket hozhat a magyarságra, a magyarországi magyarokra, Vajdaságra, Szerbiára az a kérdés, ami emberi szempontból, mindnyájunkat, minden pillanatban foglalkoztat. Hiszen nagyon fontos, hogy megmaradjon az országunk, megmaradjon az anyanyelvünk, megmaradjon a kultúránk, megmaradjon a magyarságunk, és hogy elsősorban megmaradjon az emberek biztonsága abban a hazában, amelyben él, és amelyet magáénak érez.”

A lakossági fórumon kiemelték, fontos az az üzenet, amit Magyarország fog a kvótareferendum után Brüsszelnek küldeni, és ennek a vajdasági magyarság is részese akar lenni.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto