Ugrás a tartalomra

Elfogadta a kormány a nemzeti tanácsokról szóló törvény módosítási javaslatát

Június közepén pedig már a köztársasági parlament elé kerül a javaslat - jelentette ki Pásztor Bálint, a VMSZ-DCSP frakcióvezetője a Pannon Televízió hírháttérműsorában.

Mint mondta, elégedettek az eredményekkel, az eredeti, tavaly ősszel megfogalmazott első javaslathoz képest. Hozzátette azt is, hogy sikerült elérni, hogy az állam hivatalból fogja frissíteni a választói névjegyzéket az ősszel esedékes nemzeti tanácsi választások akadálymentes lebonyolításához.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti frakcióvezető, VMSZ-DCSP: „Sikerült a hatásköröket megőrizni, néhány hatáskört sikerült is visszaállítani, hiszen mi mindvégig arról beszéltünk, hogy szeretnénk, ha új hatáskörökkel is bővülne a nemzeti tanácsok mozgástere, hiszen az Alkotmánybíróság erre lehetőséget biztosított. És kikerültek olyan katasztrofális rendelkezések a szövegből, amelyek még benne voltak néhány hónappal ezelőtt. A parlament által elfogadott törvénymódosítás megfelelő kereteket fog biztosítani arra, hogy a Magyar Nemzeti Tanács a választásokat követően is sikeresen végezhesse majd a munkáját.”

 

 

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto