Ugrás a tartalomra

Az SZHP, a VMSZ és az SZSZP a tartományi kormányban

Az új vajdasági kormánynak a Szerb Haladó Párton kívül, amely 63 tartományi képviselőházi mandátumot szerzett, tagja lesz még a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerbiai Szocialista Párt, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga pedig még várólistán van, írja a Dnevnik napilap.

A tartományi parlament hétfői ülésén alakul meg az új vajdasági kormány, amelyben az eddigi 11 helyett 12 titkárság lesz, a kormányfői tisztséget pedig Aleksandar Vučić köztársasági kormányalakító javaslatára Igor Mirović tölti be. A napilap értesülései szerint a hatalmi többséget megszerző SNS mellett a VMSZ és az SPS biztosan tagja lesz a vajdasági kormánynak, az LSV esetében pedig még nem döntöttek. Az új tartományi kormány összetételére vonatkozóan eddig hivatalos értesülések nincsenek, ugyanis még tartanak a pártok közötti egyeztetések. Pásztor István tartományi házelnök pénteken egyeztet a tartományi parlamenti frakciók képviselőivel.

Pásztor István, elnök, Tartományi Képviselőház: „A konzultáció eredményeképpen arra számítok, hogy egy világos kép fog kialakulni, mely után hétfőre össze tudom hívni a vajdasági parlament következő ülését, amelyen folytatnánk a parlament további megalakulását, a különböző testületek megválasztását, illetve elfogadásra kerülne a közigazgatásról szóló döntés módosításának a döntése. Amennyiben ez így történik, és azt gondolom, hogy így fog történni, akkor megteremtődnek a feltételei annak, hogy hétfőn még egy parlamenti ülésre sor kerüljön. Ezen kerülne megválasztásra a vajdasági kormány.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
 A Regionális Ifjúsági Sportjátékok részeként ma délelőtt Zentán az általános iskolások részére sportnapot tarto