Skip to main content

Magyarkanizsa: Törvénybe foglalt támogatások

Magyarkanizsa: Törvénybe foglalt támogatások

A Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap hiteleiről is szó volt a lakosági fórumon

Fremond Árpád parlamenti képviselő, a köztársasági képviselőház mezőgazdasági bizottságának tagja és Szabó József, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatója volt a vendég azon a magyarkanizsai lakossági fórumon, amelyet hétfőn este tartottak az önkormányzat és a községi Agrárunió szervezésében.

Fremond Árpád elmondta, hogy a parlament nemrégiben meghozta azt a törvényt, amely megszabja a mezőgazdasági támogatások rendszerét és kereteit, s hogy ezek a támogatások a mindenkori költségvetés 5 százalékát teszik ki.

Támogatásban a bejegyzett gazdaságok részesülhetnek, és mostantól december helyett március 31-éig lehet újra bejegyeztetni őket.

Szabó József közölte, hogy 11 hitelezési vonala van a fejlesztési alapnak.

Hitel igényelhető új öntözőberendezések, fóliasátrak és üvegházak beszerzésére, többéves szőlő- és gyümölcsültetvények telepítésére, mezőgazdasági gépek vásárlására, az állattenyésztés fejlesztésére, gabonatárolók építésére és jégelhárító hálókra.

Az idei első pályázatok február 3-án jelentek meg, a határidő március 3., a feltételek nagyon kedvezőek, mondta az alap igazgatója.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Ma
Ostale vesti