Skip to main content

Zenta: Megvannak a civil szervezetek számára kiírt pályázat eredményei

Zenta: Megvannak a civil szervezetek számára kiírt pályázat eredményei

Zentán megszületettek a községbeli civil szervezetek számára kiírt pályázatok eredményei, s ezek megtalálhatóak a község honlapján is, a Pályázatok címszó alatt – közölte Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere az önkormányzat ma délelőtti sajtótájékoztatóján. Elmondta, hogy összesen 73 szervezet adott át támogatási kérelmet, s közülük 65-öt részesítettek pozitív elbírálásban, 8 ugyanis nem tett eleget a követelményeknek. A pályázatokat összesen 5 494 000 dinárra írták ki, ezen belül a szociális védelemmel foglalkozó szervezetek számára 1 427 000, a kulturális tevékenységet folytató szervezetek számára 1 854 000, az egyéb tevékenységet végző szervezetek számára pedig 2 213 000 dinárra.

Ceglédi Rudolf beszélt a pedagógusok számára előirányzott jubileumi juttatások kifizetéséről is, kiemelve, hogy a 2009. és a 2010. évre vonatkozó adósságok után az önkormányzat nemrégiben a 2012-re vonatkozó ilyen irányú adósságait is törlesztette. Az idei juttatásokat a tervek szerint november folyamán fizetik majd ki a pedagógusoknak.

A polgármester kiemelte, április 15-én nagyszabású tanácskozásra kerül sor Zentán a város távfűtésének a megoldásáról. A tanácskozáson a témában illetékes belga–holland WindVision vállalat képviselői mellett a belga és a holland nagykövetség, a Mezőgazdasági Minisztérium, a Tartományi Képviselőház, valamint a Tartományi Nagyberuházási Alap illetékesei is jelen lesznek. Ceglédi Rudolf emlékeztetett arra, hogy ha megszületik a megállapodás, a beruházás első fázisában éves szinten 38-39 ezer tonna biomassza kerül majd feldolgozásra, jelentős összeget forgatva vissza a mezőgazdaságba. Ennek köszönhetően a beruházás a távfűtés megoldása mellett a mezőgazdaság fejlesztését is szolgálja majd.

Szerző (Forrás)
H. G., Vajdaság Ma
Ostale vesti