Skip to main content

A német kormány a dátum odaítélését javasolja

A német kormány a dátum odaítélését javasolja

Berlin - A német kormány azt javasolta a szövetségi parlamentnek, hogy támogassa az unió és Szerbia csatlakozási tárgyalások megkezdését. A hírt Ivica Dačić kormányfő is megerősítette. Suzana Grubješić integrációügyi kormányfő-helyettes június 10-én Berlinbe utazik, hogy az ottani képviselőket meggyőzze kormányuk döntésének helyességéről.

 Michael Link, a külügyminisztérium államminisztere hétfőn eljuttatta erre vonatkozó levelét a Bundestag elnökéhez, Norbert Lammerthez.

A levélben – melybe a Beta hírügynökség tudósítójának betekintése volt – az áll, hogy „a német kormány szerint a Szerbia által végrehajtott reformok mérlege elegendőnek bizonyul ahhoz, hogy az ország megkezdhesse a csatlakozási tárgyalásokat, amennyiben látható és tartós lépéseket tesz az április 19-i egyezmény végrehajtását illetően”.

„A csatlakozási tárgyalások megkezdése, az említett intézkedések közepette, hozzájárulna a Szerbia és Koszovó közötti normalizációs folyamat folytatásához, és a régió további stabilizálódásához” – áll a német parlament elnökének küldött levélben.

A korábbi bejelentések szerint a Bundestag június 27-én, jelenlegi felállásának utolsó előtti napján nyilvánítana véleményt a csatlakozási tárgyalások dátumának odaítéléséről.

Szerző (Forrás)
Beta, RTV
Ostale vesti