Skip to main content

Programsorotattal ünnepli 40. születésnapját az Újvidéki Színház

Programsorotattal ünnepli 40. születésnapját az Újvidéki Színház

Az Újvidéki Színház fennállása 40. évfordulója alkalmából egyhetes programsorozatot szervez, ez idő alatt számos vendégjátékkal várják a nézőket - olvasható a színház honlapján.

Január 20. és 27. között Szabadkáról, Zentáról, Belgrádból és Dániából érkeznek vendégek Újvidékre, hogy a magyar nyelvű színházzal együtt ünnepeljenek. Az évfordulós események azonban ezzel nem érnek véget, március és május végén is lesz egy-egy ünnepi esemény. Ezeket azonban egyelőre nem fedte fel a társulat.

Az említett egy hét alatt bemutatják a szabadkai Népszínház magyar társulatának Mágnás Miska című előadását, valamint a szerb társulat Kostana című produkcióját, amely ugyan szerb nyelvű, de Urbán András rendezte, a főszerepet pedig Elor Emina játssza.

A Zentai Magyar Kamaraszínház A fösvény című előadást, a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház pedig Az ember komédiája című művet "adja ajándékba" az újvidékieknek. A belgrádi Jugoszláv Drámai Színház a Samo neka bude lepo (Csak szép legyen) című darabbal, a Dániából érkező Strange Party Orchestra pedig a The Factory (A gyár) című produkcióval látogat a vajdasági városba.

Az ünnepi hétvégén az Újvidéki Színház művészei is fellépnek: díjnyertes előadásukat, az Opera Ultimát mutatják be, a zárásra pedig a Negyven címet viselő gálaesttel készülnek.

Visszatekintésként bemutatják Siflis Zoltán vajdasági rendező Újvidéki Színházról készült filmjét, utána beszélgetést szerveznek a színház múltjáról és jövőjéről.

A Vajdasági RTV-nek nyilatkozva Venczel Valentin, a színház igazgatója szerdán azt mondta, hogy a tervek szerint tavasszal - amikor Budapesten vendégszerepel a társulat - a budapesti Nemzeti Színházban is tartanak egy ünnepi gálát.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, (MTI)
Ostale vesti