Skip to main content

Megkezdődött a Bajmok és a határátkelő közti út felújítása

Megkezdődött a Bajmok és a határátkelő közti út felújítása

Megkezdődött a Bajmok-Bácsalmás határátkelőt Bajmok felől megközelítő 6 kilométeres útszakasz felújítása. A várhatóan nyárig elkészülő beruházás és a jövőre tervezett új határátkelő kiépítése új lendületet adhat a térség gazdaságának.

Zúgnak a munkagépek Bajmokon a Njegoš utcában. A helyiek hosszú várakozása után végre megkezdődtek a munkálatok a Bajmokot a határátkelővel összekötő mintegy 6 kilométeres útszakasz felújításán.

A felújítást az Európai Unió IPA határon átnyúló program támogatásával végzik. A projekt összértéke több mint 1,6 millió euró. A Szabadka Városra eső önrész közel 870 ezer eurót tesz ki. Maglai Jenő polgármester: „1300 méter út lesz átaszfaltozva és 80 centivel megszélesítve a településen belül, ezen kívül pedig 4,7 kilométer 6 méter szélesen lesz megcsinálva egészen a határátkelőig, ami azt jelenti, hogy Bajmok településen keresztül egészen a határig teljesen új út fog kiépülni. Ez azt is jelenti, hogy a határátkelő kiépítésére és megnyitására is meglesznek a feltételek.”

A Bajmokot a határátkelővel összekötő út felújítása és az új határátkelő kiépítése várhatóan új lendületet ad majd a térség gazdaságának. Simon Zsolt, Bajmoki Helyi Közösség tanácselnöke: „A dokumentáció majdhogy nem készen áll. Európai pénzekből lesz finanszírozva. El szeretném mondani, hogy nagyon jó kapcsolatunk van a vámigazgatósággal, és az ígéretek szerint az év vége felé várható, hogy az épületeknek is elkezdődik a kiépítése.”

A munkálatok kivitelezője a Vojput Részvénytársaság, a felügyelő szerv pedig a Suprojekt Kft. A szerződéseket hétfőn írták alá a városházán. Az útfelújítás elvégzésének határideje 60 nap.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti