Skip to main content

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője ma vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől, akik ezt követően közös faültetésen vettek részt a zentai Népkertben.

A rendezvény kezdetén a házigazdák nevében Sok Oszkár, a zentai Rotary Club soros elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, aki örömének adott hangot annak kapcsán, hogy a három klub kiváló együttműködésének köszönhetően sikerült megvalósítaniuk azt a projektumot, amelyet több évvel ezelőtt álmodtak meg, majd beszélt arról is, hogy a mai nap mindemellett azért is rendkívül fontos a zentai klub számára, mert kormányzói találkozót szervezhettek, ugyanis az átadást megelőzően találkozott egymással Bane Ranđelović, a Rotary Club szerbiai és montenegrói, valamint Mészáros Zoltán, a Rotary Club magyarországi kormányzója, akiket Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere is fogadott.

A folytatásban Bane Ranđelović, a Rotary Club szerbiai és montenegrói kormányzója, Mészáros Zoltán, a Rotary Club magyarországi kormányzója, Joachim Wintjen, a halbestadti Rotary Club képviselője, Czeglédi Sándor és Teszár László, a szolnoki Rotary Club képviselői, Sándor József, a zentai Rotary Club képviselője, valamint dr. Vasas Mihály, a Zentai Közkórház igazgatója és Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere köszöntötték az egybegyűlteket, majd Sok Oszkár ünnepélyesen átadta a mentőautó kulcsait dr. Vasas Mihálynak.

A Zentai Közkórház igazgatója a Vajdaság Mának nyilatkozva elmondta, az intézménynek rendkívül sokat jelent az adomány, hiszen az eddigi három mentőautójuk közül kettő már rossz állapotban van. Hozzátette, a most kapott jármű igen jó minőségű és kiválóan felszerelt mentőautó – hiszen egyebek mellett hordággyal, lélegeztető berendezéssel és hordággyal is rendelkezik –, és minden bizonnyal nagyon ki fogják használni, ugyanis a Zentai Közkórház vonzáskörzetébe jelenleg összesen mintegy százhúszezer lakos tartozik, éppen ezért óriási szüksége van egy ilyen megbízható járműre, mint amilyen a most kapott Volkswagen típusú autó.

Az átadási ünnepséget követően a klubok küldöttségei a zentai Népkertbe mentek, ahol öt fát ültettek el a Rotary Club azon nemzetközi faültetési projektuma keretében, amelynek során világszerte összesen egymillió-kétszázezer fát helyeznek a földbe azzal a céllal, hogy ezáltal is hozzájáruljanak a klímaváltozás megfékezéséhez, illetve szebbé tegyék a környezetüket is.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. A.
Ostale vesti