Skip to main content

Jó ütemben halad a topolyai egykori motel felújítása

Jó ütemben halad a topolyai egykori motel felújítása

2020-ra elkészülhet a teljes körű felújítás - mondta Kislinder Gábor polgármester, az épületnél megtartott sajtótájékoztatón.

Az előző tulajdonos által illegálisan felépített legfelső emeletet és az afölötti részt bontják. Az épület alapvetően lápos területre épült és az alapja nem bír el ekkora súlyt.

2016-ban a topolyai önkormányzat vásárolta meg az épületet, és miután rendezték a jogviszonyokat, elindulhatott a felújítás, melynek első fázisa, a bontás, valamint a második fázisa, vagyis a tetőszerkezet kiépítése összesen több mint 21 millió dinárba kerül, erre az önkormányzat biztosította az eszközöket. 2020-ra elkészülhet a teljes körű felújítás - mondta Kislinder Gábor polgármester, az épületnél megtartott sajtótájékoztatón.

Kislinder Gábor, polgármester, Topolya: „Jogilag rendeződött a vásárlás, ettől kezdve önkormányzati tulajdonként, befektetőként el tudtuk kezdeni. A költségvetésben előláttunk két szakaszt. Az első az volt, hogy mindenképpen lebontásra kerül az a része, ami nem maradhat meg, a következő részre pedig napok kérdése, hogy ki lesz írva a pályázat, az pedig a tető megszerkesztése, elkészítése. A bontás után, ha minden igaz, a kivitelező el tudja kezdeni a tetőteret.”

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti