Skip to main content

Pásztor István büszke a VMSZ belgrádi szervezetére

Pásztor István büszke a VMSZ belgrádi szervezetére

Fennállásának hetedik évfordulóját ünnepelte tegnap este a Vajdasági Magyar Szövetség belgrádi szervezete.
Az eseményen többek között Pásztor István, a VMSZ elnöke, Pásztor Bálint, a VMSZ elnökségi tagja, Juhász Attila, mezőgazdasági államtitkár, Magyarország belgrádi nagykövetségének képviselői, valamint Marija Obradović, a Szerb Haladó Párt alelnöke is jelen voltak.
Az ünnepi rendezvényen Nebojša Marjanović, a VMSZ belgrádi szervezetének elnöke számolt be az elmúlt hét év tevékenységeiről. Kimagasló eredményként emelte ki a szervezet tagságának folyamatos növekedését, valamint a szerb-magyar baráti kapcsolatok további mélyítését a szerb fővárosban.
Nebojša Marjanović, belgrádi elnök, VMSZ: „Eredményeinket mutatja az is, hogy közel száz tribünt szerveztünk meg, amelyeken érdekes témakörökkel foglalkoztunk. Emellett több eseményt sikerült megszerveznünk a székhelyünkön kívül is, konferenciákon, kerekasztal-beszélgetéseken, tanácskozásokon vettünk részt. A hetedik évben pedig azzal is dicsekedhetünk, hogy a városi önkormányzat részét képezzük. Van egy képviselőnk a belgrádi Városi Képviselő-testületben.”

A Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt együttműködése az elmúlt években minden téren rendkívül eredményes volt - mondta el az eseményen Marija Obradović, a Szerb Haladó Párt alelnöke.

Marija Obradović, alelnök, Szerb Haladó Párt: „A helyi önkormányzati, a köztársasági és a tartományi választásokon is megmutatkozott az, hogy a VMSZ és a Szerb Haladó Párt közös fellépése összegyűjti a választókat. Szerbia polgárai hisznek abban, hogy ez a partnerség jó eredményeket hoz, és mindenekelőtt javíthat a polgárok életén, függetlenül attól, mely nemzethez tartoznak.”

Pásztor István, a VMSZ elnöke az ünnepségen elmondta: büszke a párt belgrádi szervezetére, amely az elmúlt hét évben nagyon sokat fejlődött.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Mi itt egy szervezettel indultunk, és most odáig jutottunk hét év alatt, hogy egy városi szervezetünk van, amelyiknek ebben a pillanatban öt alapszervezete van. A tizenegy alapító tagtól pedig eljutottunk a 318-as számhoz. Ebben a pillanatban 318 tagja van a belgrádi szervezetnek.”

Az eseményen köszönőleveleket adtak azoknak a személyeknek, akik tevékenységükkel nagymértékben hozzájárultak a VMSZ belgrádi szervezetének sikeres működéséhez.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti