Skip to main content

Dr. Pásztor Bálint a migránsválságról beszélt a parlamentben

Dr. Pásztor Bálint a migránsválságról beszélt a parlamentben

Lekerült a Szerb Képviselőház mai napirendjéről a migráció kezeléséről szóló törvény módosítása. A beterjesztő, a szerb kormány visszavonta. A témával kapcsolatban felszólalt dr. Pásztor Bálint. 

A VMSZ köztársasági parlamenti frakcióvezetője azt mondta, az illegális bevándorlók egyre nagyobb jelenléte megkeseríti a magyarkanizsai, martonosi és horgosi lakosok mindennapjait, de megköszönte az állami szerveknek, hogy az elmúlt napokban segítséget nyújtottak az érintett önkormányzatoknak.

Magyarkanizsa utcáin, a központi buszállomáson, a parkban jelen vanank a migránsok. A helyiek és más települések lakosainak problémáiról beszélt dr. Pásztor Bálint parlamenti felszólalásában. „Felhívom a Szerb Köztársaság minden szervének figyelmét, együttes erővel tegyünk meg mindent azért, hogy ne kerüljünk abba a helyzetbe, ami Szerbia egyes területein 2015-ben uralkodott, mielőtt kiépült a kerítés a Szerbia és Magyarország közötti határon. Ez a kerítés Szerbia lakosait is védi, mert ez a kerítés miatt néhány évig csökkent a migránsok beáramlása Szerbia területére.”

A VMSZ frakcióvezetője kifejtette, hogy Szerbiától sokan elvárják, hogy jó házigazdája legyen a migránsoknak, de véleménye szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogy kit akar beengedni a saját házába. Dr. Pásztor Bálint: „Arra hívjuk fel az összes ebben a kérdésben illetékes állami szervet, hogy védjék a határokat, elsősorban Szerbia déli határait, hogy a migránsok ne tudjanak ellenőrizetlenül bejutni Szerbia területére és így biztonsági kockázatot jelentsenek a szerbiai lakosok számára.”

Dr. Pásztor Bálint megköszönte a belügyminisztérium és más állami szervek segítségét, amit az elmúlt hetekben Magyarkanizsának és más migránsválsággal sújtott településeknek nyújtottak. A migráció kezeléséről szóló törvény módosítását a parlament keddi ülésének napirendjéről visszavonta a beterjesztő, vagyis a kormány. Védelmi kérdések kerültek a képviselők elé. A VMSZ frakcióvezetője ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy a párt továbbra is ellenzi a hadgyakorlatok megtartását, szerinte az, hogy az embereket 15 napig gyakorlatoztatják, az nem hoz semmit az államnak.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Ostale vesti