Ugrás a tartalomra

Zenta: Átadták a sebességmérő berendezéseket

Ma délelőtt Zentára látogatott Juhász Bálint, a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság titkárhelyettese, aki megtekintette, illetve hivatalosan is átadta rendeltetésének a város két oktatási intézménye közelében nemrég felállított és üzembe helyezett sebességmérő berendezéseket.

– A készülékeket a tavaly kiírt pályázatunk eredményeképpen helyezték üzembe. A Hófehérke Óvoda környékén lerakott két mérőkészüléknek és a Thurzó Lajos Általános Iskola környékén lerakott két mérőkészüléknek köszönhetően sikerült egy fokkal biztonságosabbá tenni a közlekedést Zenta községben – magyarázta Juhász Bálint, majd hozzátette: – A Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság összesen negyvenmillió dinár értékben írt ki pályázatot az önkormányzatok számára.

Önrésszel tudtak pályázni az önkormányzatok. Az említett két lokáción elhelyezett mérőeszközök értéke összesen mintegy 2,7 millió dinár, amelyből az önkormányzat 275 ezer dinár összegű önrészt biztosított, a titkárság pedig majdnem két és fél millió dinár értékű támogatást nyújtott a projektum megvalósításához.

Ez a mérőberendezés egy pszichológiai effektusként hat a sofőrökre. Méri és jelzi a sebességet, és figyelmeztet arra, hogy le kellene lassítani. Ennek kifejezetten nagy jelentősége van az oktatási intézmények környékén, és a pályázatunk célja is az volt, hogy az oktatási intézmények környékén növeljük a közlekedés biztonságát.

Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere szerint az oktatási intézmények környékén elhelyezett mérőberendezések üzembe helyezése óta jelentős mértékben lecsökkent a gyorshajtók száma.

– Az eddigi tapasztalatok pozitívak, tehát nagyon sok a visszajelzés, hogy mikor meglátják, hogy villog, különösen mikor pirosan, akkor lecsökkentik a sebességet. Most jönnek rá az emberek, hogy az a harmincas tempó milyen lassú, és hogy eddig mennyivel gyorsabban mentek ezeken a helyszíneken – fogalmazott Ceglédi Rudolf, Zenta község polgármestere.

A Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és Nemi Egyenjogúsági Titkárság az idén is kiírta ezen sebességmérő eszközök beszerzésére vonatkozó pályázatát, viszont a pályázat bővült, így az önkormányzatok idén pályázhatnak kerékpárutak kiépítésére is. Zenta község önkormányzata a Tornyosi úton lévő kerékpárút bővítésére nyújtott be projektumtervet.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, H. G.
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt