Ugrás a tartalomra

VMSZ: Segítség a mindennapi problémák megoldásában

Az emberek életének javulását, mindennapi gondjainak megoldását tűzi ki célul a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt listáján szereplők saját lakhelyükön is igyekeznek megkönnyíteni az emberek hétköznapjait. A VMSZ választási programjában a kisebbségvédelem, az autonómiaépítés, a közbiztonság javítása mellett a térség- és gazdaságfejlesztés, a szociális és egészségügyi problémák megoldása is helyet kap.

A közép-bánáti Magyarcsernye egyik legégetőbb problémája a lakosság elöregedése. Rúzsa Róbert, a helyi közösség alelnöke szívén viseli az idős személyek sorsát. A fiatal rendszergazda 18. a Vajdasági Magyar Szövetség választási listáján. A párt programjával egyezik a szociális érzékenység, az elesettekről való gondoskodás. Rúzsa Róbert: „A múlt évben osztottunk csomagokat. A VMSZ csomagokat gyűjtött itt Magyarcsernyén és azt szétosztottuk a rászorulóknak, valamint már évek óta ápolónőket küldünk ki a házakba.”

Törökkanizsa: A VMSZ köztársasági listáján a 13. helyen szereplő Csejtei Dezső a Tájékoztatási Központ Közvállalat igazgatója. Fontosnak tartja, hogy a község minden közösségébe eljussanak az információk. Szülőfalujában, Oroszlámoson a Dr. Battyány Stratman László Művelődési Egyesületet vezeti. „Ez egy nagyon kisszámú művelődési egyesület, de próbálkozunk minden téren ahol tudunk, művelődési műsorokat, sportprogramokat szervezni a lakosságnak. Ebben a Vajdasági Magyar Szövetség nekünk nagy segítségünkre van.”

Izgalmasak a tanítási órák Törökfaluban, az adai Cseh Károly Általános Iskola kihelyezett tagozatán. A diákok kirakós feladványokat oldanak meg a virtuális táblán. Jól felszerelt az intézmény, minden teremben számítógép és kivetítő van – mondta Göblös Péter tanító. „A modernizációt az iskolában fontos dolognak tartom, mert csak így tudunk ilyen tudásanyagot átadni, amit elvár a mai világ.” Göblös Péter több újítást is bevezetett a helyi iskolába. A VMSZ listáján a 15. helyen szerepel.

Bezdán: Bizalommal fordulnak a helyiek Csapó Judithoz, a helyi közösség munkatársához. Mácsai Erzsébet ügyeinek intézését jócskán megkönnyíti, hogy van kire támaszkodnia. Csapó Judit: „Úgy érzem, hogy nagyon hatható segítség, amennyiben nyomtatványok kitöltésében, akár egy kérvény megírásával tudok segíteni. Ez egy szép munkahely, szeretem ezt a munkát, emberek között dolgozni.”

Csapó Judit már 25 éve irodai ügykezeléssel foglalkozik. 17 éve a helyi közösség alkalmazottja. Utcai világítás, számlák, kommunális szolgáltatások. Minden közigazgatási témában jártas. „Az emberek igénylik, hogy meghallgassák őket, hogy amiben tudnak segítségükre legyenek” – mondja Csapó Judit. Ő a VMSZ köztársasági jelöltlistáján a 14. helyen szerepel.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megválasztották a tartományi képviselőház elnökévé Juhász Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottsága eln
Juhász Bálint: Megvolt a szándék a parlament megalakításakor az ellenzékkel való együttműködésre