Ugrás a tartalomra

VMSZ iroda Csantavéren

Sok idejükbe és sok pénzükbe kerül a csantavérieknek az adminisztrációs ügyeik végzése. Az esetek többségében ugyanis Szabadkára kell utazniuk egy-egy dokumentum miatt. Ezen segíthet a Vajdasági Magyar Szövetség kihelyezett irodája, amelyet ma nyitottak meg.  

Csantavéren a Vajdasági Magyar Szövetség kihelyezett irodája a Petőfi brigád téren kapott helyet. A kulcsra zárt ajtót Pásztor Bálint, a párt köztársasági parlamenti frakcióvezetője nyitotta ki. „Egy találkozóhelyként képzeljük el ezt az irodát, ezen kívül pedig rengeteg ügyben nyújthat segítséget az embereknek, formanyomtatványok kitöltésében, informálódásban, tájékozódásban, véleménycserében.”

Lesz is miről véleményt cserélniük. A helyiek szerint ugyanis sok a gond a faluban. Aszfaltozni kellene, javítani kellene az infrastruktúrát, a kóbor kutyák is problémát jelentenek. A lopás is gyakori jelenség a településen.

„Nagyon elhatalmasodott a lopások száma. Szinte, amint meghal valaki, kiteszik a házra a gyászpapírt, oda biztosan bemennek, mert tudják, hogy nincsenek otthon. Sajnos, nappal is idős személyekhez bemennek.”

Az ilyen és ehhez hasonló problémákról mihamarabb tájékoztatni szeretnék az önkormányzatot, illetve a polgármestert- emelte ki Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai elnöke. „Összegyűjtik azokat a dolgokat, amik nekik fontosak, és továbbítják, történetesen a VMSZ vezetőségén keresztül az önkormányzat felé.”

A gyorsabb információáradat mellett a lakosok is takarékoskodhatnak. „Most csak számoljuk ki, hogy ha be kell utazni Szabadkára, az egy fél napot igénybe vesz, plusz az útiköltség.”

A kihelyezett iroda várhatóan jövő héttől fogadja a helyieket. Addig véleménycserére alkalmas hely lesz például a nőnapi retro est a Nexus Klubban is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír