Ugrás a tartalomra

Vasárnap tízkor rajtol a 3. Szabadkai Félmaraton

Rekordszámú, mintegy 1600 futó indul az 5, 10, vagy 21 kilométeres távon Szabadka szecessziós stílusú utcáin. A nagyszabású rendezvény miatt több helyen útlezárásoklesznek 9 és 13 óra között.
 

Több mint 1400-an jelentkeztek eddig a Szabadkai Félmaratonra, de még a versenyt megelőző napon is be lehet nevezni, sőt, talán a futás reggelén is - mondta el Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője, a verseny egyik szervezője a Szabadkai Magyar Rádiónak nyilatkozva. A szervezők a legfiatalabbakra is gondoltak. Idén is lesznek gyermekfutamok a félmaraton rajtját megelőzően. Velük együtt pedig már szinte biztos, hogy több mint kétezren vesznek részt az eseményen. Külföldi futók is jelentkeztek, mintegy 250-en, a legtöbben Magyarországról.

„Viszont nagyon kellene sietni, mert hét darab félmaratoni csomagunk van még. - nyilatkozta Pásztor Bálint szervező, és elmondta: Azt gondolom, jól eltaláltuk, hogy mekkora érdeklődésre lehet számítani. Azért örülök nagyon ezeknek a számoknak, mert az első évben valamivel több mint 500-an, tavaly pedig 640-en vettek részt a Szabadkai Félmaratonon, most 1600 környékén lesznek a futók. Ezzel pedig elértük azt, hogy Szerbiában a Belgrádi Maraton és Félmaraton után mi, szabadkaiak vagyunk a legtömegesebbek, és azt gondolom, hogy a legszínvonalasabbak is.”

A Pannon RTV kilenc munkatársa is jelentkezett a megmérettetésre. Remete Hajnalka marketingigazgató a 21,1 kilométeres távot futja le: „Nekem ez lesz a hatodik félmaratonom, viszont ez egy különleges esemény a számomra, a Szabadkai Félmaraton, mert két évvel ezelőtt itt kezdtem el futni. Igaz, akkor még az 5 kilométeres távon, de ez adta meg azt a lökést, ami után továbbmentem, és továbbvitt. Mindegyik versenynek van egy különleges hangulata, ezért ajánlom az embereknek, hogy aki egy kicsit is szeret sportolni, próbálja ki.”

Garai Evelin az 5 kilométeres távra készül szintén a Pannon RTV csapatának tagjaként: „Először veszek részt ezen a maratonon, meg úgy egyáltalán maratonon nem is futottam még. Ez onnan indult, hogy szerettem volna csak egy kicsit formába hozni magam, és akkor adódott, hogy ha már van ez a félmaraton, és szabadkai vagyok, és itt van a maraton az orrom előtt, akkor miért ne futnék rajta, úgyhogy innen jött, hogy jelentkezzek.”

Az idei újítások közé tartozik, hogy minden egyes résztvevő szombaton, vasárnap és hétfőn ingyen látogathatja meg a városházát, a zsinagógát, a Raichle-palotát, a Palicsi Állatkertet, ingyen használhatják a városi buszokat és a meghatározott éttermekben, kávézókban 20 százalékos árengedménnyel vásárolhatnak. Emellett egyéb ajándékokkal is kedveskednek majd a futóknak. Az egyik egy személyre szabott, névvel és rajtszámmal ellátott bögre lesz.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks