Ugrás a tartalomra

„Van megoldás a Szabadkai Rádió magyar műsora és a Topolyai Rádió esetében”

A VMSZ elnöke a Hét Napnak adott interjúban jelentette be: már van megoldás a Szabadkai Rádió magyar műsora és a Topolyai Rádió esetében. Amikor eljön az ideje, le fogják azt tenni az asztalra.

A VMSZ-en belüli ügyekről is beszélt a hetilapnak Pásztor István. Elmondta: pártszakadás nem lesz, de ha valakik úgy gondolják, hogy nem tudnak közösséget vállalni mindazzal, amit eddig folyamatosan megszavaztak, akkor megteszik a szükséges lépéseket. Például Varga László jelenleg is a VMSZ tanácsának a tagja, és addig az is lesz, amíg ő másként nem dönt – jelentette ki Pásztor. Hozzátette, azért volt szükség a megválasztása után két hónappal a saját maga elleni bizalmi szavazása meg az elnökség újraválasztására, mert „a belső feszültség nem szűnt”, és ahelyett, hogy „mindenki a választási program megvalósulásán dolgozott volna, folyamatosan mondvacsinált ürügyekkel próbálták ellehetetleníteni a mindennapokat”, ezért fontosnak érezte megkérdezni a tanácstól, hogy van-e még bizalmuk iránta.

Pásztor azt mondta: ha például tíz ellenszavazatot kapott volna, akkor levonja a következtetést és visszaadja a mandátumát. Kiemelte, nem volt ellenszavazat, ezért végigment az úton, felmentette az alelnököket és az elnökséget.

Szerző (Forrás)
Hét Nap, Pannon RTV
Többi hír