Ugrás a tartalomra

A vajdasági terület- és gazdaságfejlesztési stratégia ismertetője

A vajdasági terület- és gazdaságfejlesztési stratégiát ismerteti Pásztor István, a VMSZ elnöke a tartomány három településén. A szakemberek a témában Szabadkán, Óbecsén és Magyarcsernyén beszélnek a pályázati rendszer részleteiről.

A vajdasági emberek és a vajdasági gazdaság nagy lehetőség előtt áll, mivel eddig nem látott támogatási lehetőséghez juthatnak a gazdaságfejlesztési program keretében belül. Erre szeretnék felhívni az emberek figyelmét ezzel a három állomásos tájékoztató körúttal – mondta Pásztor István a Pannon RTV-nek. „Szeretnénk elkerülni a félreértéseknek a lehetőségét. Szeretnénk első kézből tájékoztatni azokat, akik érdekeltek ebben a lehetőségben. Azért mi, mert végül is mi vagyunk ennek a programnak a lebonyolítói és felelősei. Arra szeretnénk előkészíteni a potenciális pályázókat, hogy milyen irányban gondolkodjanak.”

 

Az előadásokra mindenkit várnak, akik szeretnének pályázni, akik fejlesztenék vállalkozásukat, és akik munkahelyet teremtenének. Az 5 éves program első pályázási köre január végére várható, ameddig a lebonyolításhoz szükséges intézményrendszer is kialakul. Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Az intézményrendszer január végéig kell, hogy kialakuljon és január végéig kell, hogy megfogalmazódjon az az első lehetőség rendszer, amely pályázatok formájában meg fog jelenni. Erről is szó lesz ezeken a tájékoztató beszélgetéseken.”

A Vajdasági Magyar Szövetség és a gazdaságfejlesztési terv kidolgozásában résztvevő szakemberek a programot és az azzal járó pályázati eljárásokat Szabadkán az Új városházán csütörtökön 16 órakor, Óbecsén pénteken, 16 órakor a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben, szombaton pedig 11 órakor Magyarcsernyén, a Községházán ismertetik.

Előzmény:

Ismertetjük az emberekkel a program részleteit, hogy a január végi pályázási időszakban elkerüljék a félreértéseket és a hibákat – mondta el Pásztor István a Pannon RTV-nek. A VMSZ elnöke kiemelte, hogy azok, akik az első körben lemaradnak, nem vesztenek semmit, mivel a program öt évig fog tartani. Hozzátette, hogy a pályázati rendszer lebonyolításához szükséges intézményrendszer kialakulása is január közepére várható.

A helyszíneken az érdeklődők kérdéseire Juhász Bálint és Fejsztámer Róbert, a Stratégia, a Cselekvési Akcióterv és a pályázati feltételek kidolgozásában is részt vállaló gazdasági szakemberek is válaszolnak. Az előadásokra mindenkit várnak, akik szeretnének pályázni, akik fejlesztenék vállalkozásukat, és akik munkahelyet teremtenének. A Vajdasági magyar közösségek terület- és gazdaságfejlesztési stratégiáját és a cselekvési akciótervet a VMSZ és az általa felkért szakértők dolgozták ki, megvalósítását pedig Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma támogatja.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP