Ugrás a tartalomra

A vajdasági magyar terület- és gazdaságfejlesztési program első pályázási köre

Január végének közeledtével elérkezik az első pályázási kör a Vajdasági Magyar Terület- és Gazdaságfejlesztési program keretében. A magyar állam képviselői és a vajdasági magyar gazdasági szakemberek még egyeztetéseket folytatnak a pályázatok részleteiről. Amit már biztosan tudni, hogy az első körben tíz témában tudnak majd pályázni a mikro, kis- és családi vállalkozások. A 800 ezer és 2,4 millió dinár közötti támogatásoknál 20 százalékos önrészre is szükség lesz.

Ez alól kivétel a házvásárlási pályázat, amelynél az önrész aránya nagyobb lesz.

A kiírás legalább egy hónapos lesz, hogy a pályázók biztosan be tudják nyújtani a támogatási igénylésüket – mondta el Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Terület- és Gazdaságfejlesztési program kidolgozásában részt vevő vegyes munkacsoport vajdasági szakértője.

Juhász Bálint, gazdasági szakértő: „Az a szándékunk, hogy elegendő idő legyen a pályázatok átadására. Nem egy hétre vagy tíz napra lesznek kiírva a pályázatok, hosszabb időre tervezünk. 30 – 45 napos beadási határidőt tervezünk. Így az információ valóban el tud majd jutni a terepre és mindenkinek lesz ideje begyűjteni a papírokat és átgondolni még egyszer, hogy mit szeretne. Mindenképpen elhangzott egy pályázati csomag. Mezőgazdaságon belüli ötletek, vállalkozásfejlesztés, házvásárlás. A pontos kritériumok jelen pillanatban nem nyilvánosak és nem ismertek. Akkor lesz ez nyilvános, miután megjelenik, miután a magyar fél is jóváhagyta ezeket az elképzeléseket.”

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt