Ugrás a tartalomra

Vajdaság bírálja a gazdasági kamarákról szóló törvény módosítását

Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke és Ratko Filipović, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke csütörtökön bírálta a gazdasági kamarákról szóló törvény javasolt módosítását, miszerint megszűnne a vállalatok kötelező kamarai tagsága.
Pásztor és Filipović a tartományi képviselőházban megtartott találkozójukon úgy értékelték, hogy a gazdasági kamarákról szóló törvény módosításainak életbe lépésével problémák jelentkeznek a gazdasági rendszer működésében, áll a tartományi tájékoztatási titkárság közleményében.
"Ez a törvény megszünteti a kötelező kamarai tagságot és liberalizálja a vállalatok helyzetét, illetve bevezeti annak lehetőségét, hogy a vállalatok maguk döntsék el, milyen módon fognak társulni. Ilyen gyakorlat már volt a régió más országaiban és mindenhol negatív eredményeket hozott", emelte ki Pásztor.

Mindketten megegyeztek abban, hogy a gazdasági kamarákról szóló törvény módosításai rendkívül súlyos helyzetbe sodorják a kis és középvállalatokat, "amelyek nem lesznek működőképesek egy rendezett kamarai rendszer nélkül", s hozzátették, elengedhetetlen hatékony megoldást találni még azt megelőzően, hogy a törvénymódosítás életbe lépne. A gazdasági kamarákról szóló új törvény 2013. január 1-jétől lép életbe.

Szerző (Forrás)
Beta, Vajdaság Ma
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks