Ugrás a tartalomra

Útjavítások Szabadkán

Mintegy 30 földes út helyreállítását kezdték el Szabadka 12 helyi közösségében. Az utakat lesimítják, illetve kőzúzalékkal szórják le. A beruházás értéke 6 millió dinár. A munkálatokat az önkormányzat finanszírozza. Az Újfalu Helyi Közösségben a helyi járulékból pedig a Mesterházy Kálmán utca aszfaltozása kezdődött.

Úthenger simítja a Jesenice utcára leszórt kavicsokat a szabadkai Makkhetesen. Korábban esős időben járhatatlan volt az út – mondta Mérő Mihály. Közel 15 kilométernyi földes utat tesznek járhatóbbá Szabadkán az elkövetkező hetekben. Az önkormányzat további hasonló beruházásokat tervez – mondta Maglai Jenő polgármester. „Az idén még egy ekkora pénzösszegben újabb utcákat csinálunk meg, a tavasz végén, ősz elején. Egy jó példa arra, hogy relatív kis pénzből, hogy lehet az életfeltételeket javítani.”

A zúzalék leszórása nem számít végső megoldásnak, azonban éveken át kitart – mondta Bunford Tivadar, a VMSZ szabadkai elnöke. „Ennek egy része egy 15 centiméteres kőréteggel van leszórva, másik része pedig le lesz simítva munkagépekkel, úgy kialakítva, hogy a víz elfolyjon.”

Kotrógépek dolgoznak a Mesterházy Kálmán utcában. Hamarosan burkolat kerül az útra. A beruházást az Újfalu Helyi Közösség végezte a helyi járulékból. Egy-két hét múlva végeznek a munkálatokkal. A befektetés értéke 2,5 millió dinár. A továbbiakban a Beočini utca aszfaltozását tervezik a helyi közösségben.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Megválasztották a tartományi képviselőház elnökévé Juhász Bálintot, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottsága eln
Juhász Bálint: Megvolt a szándék a parlament megalakításakor az ellenzékkel való együttműködésre