Ugrás a tartalomra

Új traktorokat vásárolt a Vajdaság Erdei Közvállalat

Tizennégy traktorral bővítette gépparkját a Vajdaság Erdei Közvállalat. Az Agropanonka vállalattól vásárolt haszongépjárművek ünnepélyes átadására ma délután került sor Újvidéken.     

A Vajdaság Erdei Közvállalatnak több mint 200 traktorja van, ebből 88 Belarus márkájú haszongépjármű. Dragoljub Švonja, vezérigazgató, Agropanonka: „A fő ok, hogy a Belarus márka mellett döntöttek az, hogy nagyon tartós a működésük. Ahogy az oroszok mondanák, megbízhatóak, illetve minden körülmény között dolgozni fognak. Ha pedig valami elromlik, az alkatrészeket olcsón lehet beszerezni.”

A közvállalat 80, 90, illetve 130 lóerős traktorokat vásárolt. Takács Márta, igazgató, Vajdaság Erdei Közvállalat: „Az erősebb traktorokat, amiből négy van, a fa szállítására használjuk majd a terepen.

Tehát akkor, amikor a kitermelés megtörténik, az első fázisban a rönköknek a kihordásán fognak dolgozni arra a pontra, ahol tulajdonképpen a vevők átveszik az árut. A többi traktor pedig az erdőművelésben fog komolyan részt venni.”

 

A Vajdaság Erdei Közvállalat évente mintegy 150-200 millió dinárt fektet gépparkjának a felújításába. A most megvásárolt 14 traktorért 52 millió dinárt fizettek ki saját eszközökből.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks