Ugrás a tartalomra

Topolya új polgármestere a polgárok bizalmának visszaállítását ígérte

Kislinder Gábor takarékossági intézkedéseket helyezett kilátásba

A községi elnök és a képviselő-testület elnöke, valamint a községi tanács tagjainak lemondását követően a topolyai községi képviselő-testület mai ülésén szavazattöbbséggel Kislinder Gábort (VMSZ) választották meg községi elnöknek, előtte pedig Plohl Edvint (VMSZ) a községi képviselő-testület elnökének. Szintén titkos szavazással megválasztották a községi tanács tagjait is, Domány Dudás Dianát, Kisimre Szerda Annát, Zsemberi Jánost, Szilágyi Józsefet, Saša Srdićet és Grujo Miloševet. Kislinder Gábor az ülés végén megköszönte a bizalmat, és kiemelte, hogy munkával teli időszak áll a megválasztott tisztségviselők előtt.

Kislinder fő célnak nevezte, hogy amit 2012-ben ígértek, azt 2016-ig megvalósítsák. Elmondása szerint a tanáccsal karöltve egy csapatként szeretne dolgozni, a megoldásra váró ügyek közül pedig kiemelte a hotel kérdését, a Vénusz ügyét, a topolyai tó státusának megoldását, a fejlesztéseket az ipari parkban, valamint a települések projektumainak megvalósítását. Hatékony munkával szeretnék visszaállítani a polgárok bizalmát. Az új községi elnök takarékossági intézkedéseket is bejelentett. A saját járandóságával kapcsolatban elmondta, hogy csak a nyugdíja és a községi elnök fizetése közötti különbségre tart igényt. A tanács tagjai számának csökkentését is javasolta, ami konkrétan azt jelenti, hogy a VMSZ néggyel csökkenti tisztségviselőinek számát az önkormányzatban, ami egyben azt is jelenti, hogy nem lesz egyetlen VMSZ-es segédpolgármester sem. A közigazgatási hivatal munkahelyeinek racionalizálását is kilátásba helyezte. Topolya újonnan megválasztott községi elnöke beszédében végül arra is kitért, hogy az új községi tanácsnak a jövőben vele együtt felelősséget kell vállalni ebben az általa most felvázolt folyamatban.

Az ellenzéki képviselők többször is kitértek rá, hogy nem csak a VMSZ-es tisztségviselőknek kellett volna lemondani, hanem a hatalmi koalíció más pártjai képviselőinek is, mivel ők is hasonló javadalmazásban részesültek.Az ülésen az is elhangzott, hogy a javadalmazási rendszer több mint egy évtizede érvényben van már, s egyesek azok közül, akik ezt most erkölcstelennek nevezik, valamint azok közül, akik rendkívüli választások kiírását követelik, a korábbi mandátumok idején, amikor másmilyen volt a hatalmi struktúra, szintén hasonló javadalmazásban részesültek.

Tóth Péter

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát