Ugrás a tartalomra

Tartományi támogatással a hivatalos nyelvhasználatért

A tartományi kormány 9 és fél millió dinárral támogatja a hivatalos nyelvhasználat színvonalának emelését a vajdasági önkormányzatokban és intézményekben.

Az önkormányzatokban nagy figyelmet kell fordítani a nyelvhasználati kérdésekre is. Az elmúlt években Szabadka, Magyarkanizsa, Zenta és Topolya is sikeresen pályázott ezen a területen.

Ubori László, a szabadkai Újfalu Helyi Közösség közgyűlési elnöke: “Megpályáztuk az utcanévtáblák háromnyelvű kiírásának a lehetőségét, a tavalyi évben már pályáztunk, és kaptunk 200 ezer dinárt, az idén csak 50 ezer dinárt kaptunk, de ez is jelent valamit, hogy az utcák egy jó részében meg tudjuk oldani a háromnyelvű szabatos kiírást is.”

Balázs Ferenc, Csóka polgármestere: “Csóka Község területéről öt szervezet, jobban mondva két helyi közösség, a csókai és a fekete tói, a szociális központ, illetve a művelődési-oktatási központ és a középiskola pályázott eszközökre a tartományi titkárságnál, hirdetőtáblák, kétnyelvű táblák kitétele.”

Kislinder Gábor, Topolya polgármestere: “Topolya helységnévtáblák, a nyelvhasználati törvény alapján elkészülendő és elhelyezendő táblákra kapott támogatást.”

A szerződéseket Nyilas Mihály tartományi oktatási, közigazgatási és nemzeti közösségi titkár adta át a Vajdasági Képviselőházban. “Ebben az évben olyan önkormányzatok is pályáztak, akik az elmúlt időszakban, jó pár éves időszakban ezt nem tették, és természetesen ezt különösen figyelembe vettük, hiszen ezekben a községekben, városokban a szükséglet megvolt előbb is, de hát most tudatosodott valószínűleg.”

Az idén Újvidék, Kevevára, Begaszentgyörgy, Antalfalva és Sid is pályáztak a támogatásokra.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt