Ugrás a tartalomra

Szerződés-aláírás 10 milliárd forint értékben

Hat vajdasági, magyar tulajdonú vállalat kap támogatást nagyléptékű fejlesztésre – Kiírták a Prosperitati pályázatainak negyedik körét

Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma miniszterhelyettesének jelenlétében ünnepélyes keretek között aláírták a támogatási szerződést hat olyan vajdasági vállalat képviselőjével, akik a Prosperitati Alapítvány tavaly év végén meghirdetett és idén január utolsó napján lezárt harmadik pályázati kiírásában a hitelkonstrukciós kiemelt jelentőségű, nagy léptékű mezőgazdasági fejlesztésekre pályáztak. 

A hat vállalat összesen 10 milliárd forint értékben valósít meg jelentős agráripari fejlesztéseket, emelte ki Magyar Levente. Mint hozzátette, ebből 4,5 milliárd forintot a magyar kormány bocsát a támogatottak rendelkezésére, a fennmaradó összeget pedig az OTP Bank, kedvezményes hitel formájában.

Magyar Levente elmondása szerint a szóban forgó vállalatok 140 embernek adnak munkát, de emellett 3500 vajdasági magyar gazdának biztosítanak majd beszállítói lehetőséget. 

Nem sokkal azt követően, hogy Magyar Levente bejelentette a sajtótájékoztatón, a Prosperitati alapítvány honlapján megjelent a pályázatok negyedik köre. 

Ezúttal 50-500 ezer euró értékű technológiai fejlesztésekre, a földvásárlási hitelprogramra és házvásárlásra pályázhatnak az érdeklődő fiatalok, azaz azok a fiatal házaspárok, akik a mezőgazdaságban képzelik el az életüket. A Prosperitati Alapítvány negyedik pályázati körében meghirdetett pályázatokra szeptember 2-ától november 30-áig lehet pályázni. 

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az egybegyűltekhez szólva aláhúzta: a VMSZ és a magyar kormány történelmet írnak a Vajdaságban. A magyar kormány nem csak szavak szintjén támogatja a vajdasági magyarságot szülőföldön való megmaradásában, hanem érdemi tettekkel, emelte ki Pásztor.

Szerző (Forrás)
Magyar Szó online
Többi hír