Ugrás a tartalomra

Szennyvíztisztító épül Bácsfeketehegyen

Már egy hete intenzíven folynak a munkálatok Kishegyes Község új központi szennyvíztisztítóján.

A létesítmény kiépítését 4 millió euróval támogatta a Tartományi Kormány a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóságon keresztül. A megépítésre a kivitelezőknek másfél év áll rendelkezésükre.

Erőteljesen dolgoznak a munkagépek Bácsfeketehegy határában. A szennyvíztisztító megépítése már egy régóta dédelgetett álom - emelte ki Szűgyi István, a kishegyesi Községi Képviselő-testület elnöke a helyszínen tett látogatáskor. „Természetesen ez az első fázisa a mi álmunknak. A következő fázisa szintén remélem, hogy hamarosan, szinte párhuzamosan meg fog valósulni, az magának a szennyvízhálózatnak a megvalósulása.”

Szűgyi István kiemelte, a szennyvíztisztító megépülése a Vajdasági Magyar Szövetség eredményes munkájának is köszönhető. A hangsúly nem csak a víztisztításon, hanem az életminőség javításán is van - ezt pedig már Marko Lazić, Kishegyes polgármestere mondta. „Reményeim szerint a következő két-három év alatt a teljes szennyvízhálózat kiépül Kishegyes Község területén. Azzal, hogyha befejezzük, fiataljainkat is itt tudjuk tartani, és nem költöznek át nagyobb városokba.”

Egész Vajdaság területén tervezik a szennyvíztisztító-hálózat felújítását és bővítését - emelte ki Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke. „Nem voltunk megelégedve ezzel a dologgal, évek óta hatalmas gondot okoz és egyre nagyobb probléma, mégpedig az, hogy több községben is megnehezíti az életet a szennyezés, az elviselhetetlen szag, ami a Krivaja folyóból árad.”

A tervek szerint a jövőben a telepről kijutó víz a Krivaján keresztül már sokkal tisztább minőségben tud majd eljutni Szenttamás felé.
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír