Ugrás a tartalomra

Sledeći sastanak SNS i SVM u ponedeljak

Delegacije Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara nastaviće razgovore o formiranju vlade u ponedeljak

Predsednik SVM Ištvan Pastor izjavio je da u ovom trenutku još nije izvesno učešće te stranke u parlamentarnoj većini i da pre toga SNS treba da se izjasni o programskim prioritetima iz dokumenta koji SVM predao naprednjacima.

"U tom dokumentu nema ničeg novog u odnosu na ono što smo zastupali poslednjih godina. Ima elemenata oko kojih je potrebno dodatno razjašnjavanje, ali to su pitanja za koja smo se proteklih godina zalagali u parlamentu", objasnio je Pastor.

"Ako uspemo da se dogovorimo o prioritetima koji se nalaze u dokumentu koji smo predali SNS, mislim da je naše učešće u parlamentarnoj većini izvesno", rekao je Pastor.

Razgovori o formiranju vlade su u ponedeljak upravo počeli sastankom lidera SNS i SVM, na kojem je toj stranci jasno ponuđeno da učestvuje u vladi.

Pastor je posle sastanka rekao da je njegova stranka ostala pri zahtevu da imaju državne sekretare na šta je lider SNS Aleksandar Vučić izjavio da naprednjaci nemaju ništa protiv da SVM u vladi ima i nekog ministra.

Pastor je na toj konferenciji za novinare rekao da je SVM spreman da bude partner u rešavanju problema u Srbiji i izrazio uverenje da će program te stranke moći da bude deo programa buduće vlade.

"Ništa novo od Vučiha nismo čuli, čuli smo ono za šta smo ubeđeni da odgovora stvarnosti. Sigurno je da ova situacija u Srbiji nije nastala proteklih godinu dana. Sada je strmina prevelika, ruksak pretežak, počinju nam pucati ligamenti i ograničeni smo što se tiče manevarskog prostora", rekao je Pastor.

On je dodao da je i pored toga SVM kao stranka spremna da učestvuje u rešavanju problema, jer joj je stalo do toga da deca u Srbiji mogu da žive i da se oni koji su otišli iz zemlje u nju vrate.

"Spremni smo da budemo partneri u tome, jer nam je to cilj", poručio je Pastor.

Szerző (Forrás)
Tanjug, Akter
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt