Ugrás a tartalomra

Senić predsednik Odbora za EU

BEOGRAD -Odbor Skupštine Srbije za evropske integracije izabrao je danas za predsednika Aleksandra Senića iz NDS koji je poručio da je strateški cilj države ulazak u EU kao i da će taj Odbor ostvarenju tog cilja dati puni doprinos.

"Jedini dogovor u društvu koji je zaista postignut je to da je strateški cilj Srbije članstvo u EU. O tome govori i podatak da je 250 poslanika u ovom sazivu upravo opredeljeno za članstvo Srbije u EU", rekao je Senić novinarima nakon izbora za predsednika Odbora.

Prema njegovim rečima, u tom Odboru neće biti pozicije i opozicije već će svi raditi na tome da Srbija što pre postane član EU. On je rekao da u tom smislu očekuje dobru saradnju svih državnih organa u ostvarenju tog cilja, što bržeg članstva u EU.

I potpredsednik Odbora Laslo Varga iz SVM je naveo da očekuje dobru saradnju svih uključenih u taj proces i dodao da će Odbor imati ključnu ulogu u koordinisanju poslova Narodne skupštine u tom pravcu.

On je naveo da će Odbor biti ta tačka u kojoj će se utvrđivati stavovi parlamenta vezani za pregovarački proces pred svaku rundu pregovora kod svakog poglavlja.

Prema njegovim rečima, Odbor će biti telo sa kojim će Vlada Srbije utvrđivati svoje pregovaračke pozicije.

Skupštinski odbori za pravosuđe, administrativne poslove i ustavna pitanja i zakonodavstvo juče su izabrali predsednike i zamenike predsednika tih tela.

Na čelu Administrativnog odbora i u ovom mandatu biće šef poslanika SNS Zoran Babić, a njegova zamenica biće poslanica DS Vesna Martinović.

Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo u naredne četiri godine vodiće Aleksandar Martinović iz SNS, dok će ga menjati Janko Veselinović iz NDS.

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović ostaće predsednik Odbora za pravosuđe i u ovom mandatu, a njegov zamenik biće Tanja Tomašević-Damnjanović. U skupštini ima 19 odbora.

Szerző (Forrás)
Tanjug, RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség törökkanizsai községi szervezete hétfő délután adta át a községi választási bizottságnak
A VMSZ 31 fős listával indul a választáson Törökkanizsa községben