Ugrás a tartalomra

Saopštenje Izvršnog odbora Saveza vojvođanskih Mađara

Izvršni odbor Saveza vojvođanskih Mađara najenergičnije protestuje zbog odluke Migracionog saveta opštine Novi Bečej, koja je doneta sredinom septembra meseca, i sa kojom se prostorije sedišta Mađarskog kulturno Umetničkog Društva "Jokai Mor" u Novom Bečeju određuju za mogući prihvatni centar za migrante. Smatramo takođe neprihvatljivim i to da je Savet o ovoj odluci sa više od mesec dana zakašnjenja obavestilo rukovodstvo MKUD-a.

Ne znamo čime su se rukovodili članovi Saveta  pri donošenju ovakve odluke: U Novom Bečeju su izabrali i odredili za navedenu namenu jedini objekat koja u ovoj sredini služi za kulturne potrebe brojčano manjinske zajednice vojvođanskih Mađara. Ne sporimo da je objekat u vlasništvu lokalne samouprave, i MKUD "Jokai Mor" je samo njen korisnik. Korisnik koji od 2003 godine neprekidno ulaže sredstva u njenu izgradnju i ulepšavanje iz sredstava za javne namene Mađarske i Republike Srbije.  

Nama je nerazumna ova odluka Saveta. Zar je zgrada sedišta MKUD "Jokai Mor" jedini javni objekat na teritoriji opštine Novi Bečej koji može poslužiti za smeštaj 50 migranata? Pa naravno da nije. To svi dobro znamo.

Izvršni odbor Saveza vojvođanskih Mađara javno poziva Migracioni Savet u Novom Bečeju da preispita svoju odluku iz septembra meseca i da umesto sedišta Mađarskog kulturno Umetničkog Društva "Jokai Mor" odredi drugu lokaciju za eventualni prihvat migranata.

Izvršni odbor Saveza vojvođanskih Mađara

Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP