Ugrás a tartalomra

Sajtóközlemény

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöksége szeptember 1-jén megtartott ülésén foglalkozott az október 26-ra kitűzött nemzeti tanácsi választásokkal. A párt elnöksége döntést hozott a Magyar Összefogás lista felállításáról – megerősítve a májusi közgyűlésen hozott határozatot.

A VMSZ elnöksége döntése értelmében olyan jelölteket kíván támogatni a Magyar Összefogás lista jelöltjeiként, akik a vajdasági magyar közösség szellemi, oktatási, kulturális életében meghatározó, kimagasló szakmai teljesítménnyel bírnak, a közösség és a nemzeti értékek iránt elkötelezett, ugyanakkor a huszonegyedik század tudásalapú társadalmi kihívásainak is megfelelve a társadalmi integrálódást is fontosnak tartják, mert egyedül ez biztosíthatja a magyar gyerekek jövőjét Vajdaságban, ez mentheti meg őket és ezáltal a vajdasági magyar közösség jövőjét az ideológiai és nemzeti szélsőségektől.

A VMSZ elnöksége egyhangú határozatot hozott arról, hogy a Magyar Összefogás listavezetője és a Magyar Nemzeti Tanács elnökjelöltje Hajnal Jenő, a vajdasági magyar közművelődési, oktatási élet kimagasló képviselője, a VMMI igazgatója, az MNT tagja legyen.

A párt elnökségének döntése értelmében a VMSZ 17 jelöltet kíván állítani a 35 fős Magyar Összefogás listán, a többséget az értelmiségi, egyházi, civil szféra képviselői adják – a lista véglegesítésére a héten megrendezésre kerülő konzultációt követően kerül sor.

Az aláírások gyűjtését a VMSZ szerdán kezdi meg – a párt elnöksége ezúton kéri a tagjait, szimpatizánsait és támogatóit, hogy keressék fel az aláíróhelyeket és aláírásukkal támogassák a Magyar Összefogás listáját.

                                                                                                  

                                                                                                                      A VMSZ Sajtószolgálata

Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP