Ugrás a tartalomra

Rekordidő alatt 10 000 aláírás

A Vajdasági Magyar Szövetség kedd délutántól csütörtök estig összegyűjtötte az önálló listaállításhoz szükséges tízezer aláírást. Pásztor István pártelnök megköszöni nemzettársainak, párttársainak, a VMSZ szimpatizánsainak és mindazoknak, akik aláírásukkal azért támogatták a VMSZ-t, mert hisznek abban, hogy szükség van megbízható, nem megalkuvó de megoldáskereső magyar érdekképviseletre a szerb parlamentben.

Az előttünk álló négyéves időszakban olyan döntések születnek, amelyek visszafordíthatatlan folyamatokat indítanak el. Ha ebből kimaradunk, akkor lemaradunk. Ha nem lesz erőteljes, szakmai- és politikai szinten magas színvonalú vajdasági magyar érdekképviselet a szerb parlamentben, akkor mindaz a küzdelem, amit a történelem folyamán nagyszüleink és szüleink megvívtak, könnyen elveszítheti az értelmét. Csak akkor leszünk az Eu-csatlakozás folyamatának nyertesei, a szó szimbolikus és mindennapi értelmében is, ha a vajdasági magyar politika hangja elég hangos lesz ahhoz, hogy a döntéshozatalban figyelembe vegyék érveinket.

1989-es kommunista diktatúra látszatbukása óta azért küzdünk, hogy Európához csatlakozzunk. Most értünk a küszöbhöz. Ahhoz, hogy átlépjünk rajta, bátran, de felelősséggel kell képviselni a vajdasági magyar érdeket.

A Vajdasági Magyar Szövetség programja –  az Eu-csatlakozás, a gazdaság- és térségfejlesztés, a magyar hangsúlyú egészségügy, a falugondnok- és falugazdász hálózat kiépítése, az MNT stratégiai programjának segítése – a nemzeti érdekérvényesítést célozza. Az előttünk álló kampányban ezt a programot, valamint a 250 nevet tartalmazó listát mutatják be a párt köztársasági képviselőjelöltjei és szakpolitikusai.   

 

                                                                                                 Pásztor István,
                                                                                  a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke

 

Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát