Ugrás a tartalomra

Predstavljen tekst Nacrta Statuta AP Vojvodine

Novi Sad, 31. mart - Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor održao je danas sastanak Kolegijuma Skupštine APV, Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine i članova Radne grupe za izradu Nacrta Statuta AP Vojvodine.

Predsednik Radne grupe Slobodan Orlović detaljno je predstavio članovima Kolegijuma i Odbora tekst koji je Radna grupa sačinila u skladu sa zaključcima donetim od strane Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine.

Na sastanku je dogovoreno da u periodu od 8. do 18 aprila budu dodatno usaglašavani stavovi i obavljene konsultacije sa poslaničkim grupama, kako bi se posle 18. aprila održala i sednica Odbora za pitanja ustavno-pravnog položaja Pokrajine, na kojoj će biti utvrđen i konačan tekst Nacrta statuta AP Vojvodine.

Predsednik Pastor, koji je predsedavao sastankom, rekao je da postoji ambicija da se sednica Skupštine AP Vojvodine, na kojoj će biti razmatran Nacrt Statuta AP Vojvodine, bude održana krajem aprila ili početkom maja, kako bi se ostavilo dovoljno vremena da u skladu sa odlukom Ustavnog suda Srbije, Statut bude potvrđen i u Narodnoj skupštini Republike Srbije do 6. juna 2014 godine.

Tekst Nacrta Statuta AP Vojvodine od sutra će biti dostupan na internet prezentaciji Skupštine AP Vojvodine.

Szerző (Forrás)
skupstinavojvodine.gov.rs
Többi hír