Ugrás a tartalomra

Petőfi-szobrot avattak Magyarcsernyén

Nagy ünnep volt ma Magyarcsernyén, hiszen az 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek, amely keretében felavatták Petőfi Sándor mellszobrát. A költő, forradalmár, nemzeti hős, költészetünk egyik legismertebb és legkiemelkedőbb alakja nevét viselő általános iskola előtti parkban kapott helyet a bronzból készült szobor, amelynek megalkotója Vera Počuča volt, a mű pedig Antal Mihály öntödéjében kapott végső formát.

Az ünneplő közösséget elsőként Bicók Tibor, Magyarcsernye község alelnöke, tanácselnök köszöntötte, aki beszédében kifejezte örömét, hogy a jövőben a magyarcsernyeiek is méltóképpen ünnepelhetnek minden március 15-én.

A szoboravatón jelen volt Várady Emil, Magyarország Belgrádi Nagykövetségének első titkára, Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke, továbbá Juhász Attila, tartományi képviselő, akik együtt leplezték le a Petőfi-szobrot.

Továbbá jelenlétével megtisztelte az ünnepséget Kern Imre, a Tartományi Nagyberuházási Alap igazgatóhelyettese, Dobai János, tartományi környezetvédelmi titkárhelyettes, Újhelyi Ákos, tartományi képviselő, valamint Pera Milankov, Magyarcsernye község elnöke is.

A felemelő eseményre a polgárok is eljöttek, az alkalmi műsorban az iskola diákjai közreműködtek.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma, Kónya-Kovács Otília
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm