Ugrás a tartalomra

Pásztor: Semmit sem oldana meg a rendkívüli tartományi választás

Újvidék -Pásztor István, a VMSZ elnöke a Vajdasági RTV műsorában elmondta: hétfőn arról is tárgyaltak Aleksandar Vučićtyal, a haladók vezetőjével, hogy milyen módon lehetne a tartományi képviselőházban kétharmados, majd a köztársasági parlamentben abszolút támogatást biztosítani Vajdaság új statútumának.

Arra a kérdésre, hogy kikkel nem szeretne együtt lenni a VMSZ a kormányban, Pásztor kijelentette, hogy pillanatnyilag nincs olyan parlamenti tényező, amely elfogadhatatlan lenne a magyar párt számára.

A VMSZ elnöke hangsúlyozta: pártjának a kormányba való belépése nem jelent automatikusan rendkívüli tartományi választásokat, mert ezek nem oldanák meg sem a statútum, sem a finanszírozás vagy a hatáskörök kérdését.

Korábban Aleksandar Vučić is nyiltan közölte, hogy nem fogja követelni a VMSZ-től a vajdasági hatalmi koalícióból való kilépést – emlékeztetett Pásztor. Hozzáfűzte: a haladók számos önkormányzatban együttműködnek a demokratákkal, és nem látja problematikusnak, hogy a VMSZ köztársasági szinten az egyik, tartományi szinten pedig a másik párttal legyen koalícióban.

Szerző (Forrás)
VRT, RTV
Többi hír