Ugrás a tartalomra

Pásztor: a politikai közbeszéd rosszabb, mint a 90-es években

Vajdaság a hihetetlen politikai csatározások ingoványos talajára csúszott – így értékelte a tartományi parlament munkáját Pásztor István házelnök a Dnevnik című napilapnak adott interjújában. Úgy fogalmazott, a politikai közbeszéd goromba és túlfűtött lett ebben a mandátumban. Ez oly mértékben eldurvult, hogy ilyet még a 90-es években sem tapasztaltunk – vélekedett Pásztor.

Szerinte a választásokig tartó időszak nagyon feszült lesz, hiszen a régóta rendezésre váró kérdések parlamenti megvitatása inkább porhintés a választásokra készülve, mintsem az adott problémák megoldásának valós szándéka.

A VMSZ ebben az időszakban az értelem hangja kíván lenni, fontos kérdésekben normális mondatokat kimondva. Arra az újságírói kérdésre, hogy a Vajdaság pénzeléséről szóló törvény javaslata a kormány részéről elkészülhet-e és a tartományi parlament elé kerülhet-e a beharangozott határidőig, február 20-ig, Pásztor István azt felelte, hogy ennek semmi esélye. Szerinte képviselőházi ülés márciusban várható, de akkor sem valószínű, hogy ez a kérdés napirendre kerül. Úgy fogalmazott, a problémák megoldhatóak lettek volna, ha nem a politikai pozicionálás és pontszerzés dominál.

Pásztor István szerint Szerbia ma nem a párbeszéd országa, hanem a politikai ellentéteké és összetűzéseké, s ez uralja Vajdaságot is.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV, Dnevnik
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt