Ugrás a tartalomra

Pásztor a Jobbik képviselőjének zentai irodájáról: Nincs szükségünk gyámra

Mi magunk is jól tudjuk, mik a problémák, hogyan lehet azokat megoldani és nincs szükségünk magyarországi gyámokra, jelentette ki Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke a Jobbik képviselőjének zentai irodájának minapi megnyitását kommentálva.

„Nem az én tisztem megítélni, hogy ez jogi szempontból egyáltalán lehetséges-e vagy sem, de amiben biztos vagyok az az, hogy nincs szükségünk arra, hogy mások jöjjenek gyámkodni felettünk és hogy ők oldják meg problémáinkat. Itt vagyunk mi magunk, tudjuk, mik a problémák és azt is tudjuk, miként kell ezeket a problémákat megoldani” – nyilatkozta Pásztor újságíróknak a tegnapi szabadkai 1944/45-ös megemlékezés után. Mint a Tanjug jelentése szerint elmondta, azonos állásponton volt a tavalyi év elején is, amikor a Jobbik Szabadkán próbált irodát nyitni, sikertelenül.

Mint ismeretes, Szávay István, a Jobbik képviselője és alelnöke az elmúlt héten, október 29-én nyitotta meg képviselői irodáját Zentán, hogy „az itt élő magyarok tudják és érezzék azt, hogy Magyarország velük van, tudják és érezzék azt, hogy Magyarországhoz bármikor és bármiben fordulhatnak”. A Jobbik irodájának megnyitása ellen hevesen tiltakozott a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) és a Demokrata Párt (DS) is.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A minap megalakult Szerbia új kormánya, ennek kapcsán Vicsek Annamáriával beszélgettünk, aki az elmúlt 8 évben az Okt
Annamária nyolc évig töltötte be az Oktatási Minisztérium államtitkári posztját