Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A VMSZ nem trójai faló

A Vajdasági Magyar Szövetségnek nem áll szándékában megdönteni a tartományi kormánytöbbséget, jelentette ki Pásztor István tartományi házelnök, a VMSZ elnöke. Meglátása szerint pártja olyan gyanúsítások áldozata, amilyenek a múlt évszázad kilencvenes éveiben történtekre hasonlítanak.

„Nem vagyunk trójai faló a kormánytöbbségben, mint azt egyesek gondolják. Mindazok a szavak, amelyek szerint a VMSZ és a vajdasági magyarok úgy általában az instabilitás faktorai, engem a múlt század kilencvenes éveire emlékeztetnek. Csak akkor ezt a sötét szerepet Vojislav Šešelj (a Szerb Radikális Párt elnöke) játszotta, eközben szendvicseket kínálva, ma pedig ezt a szerepet mások vették át” – mondta Pásztor István a Dnevnik újvidéki napilap vasárnapi számának nyilatkozva.

Hozzátette, nem tárgyalt Nenad Čanakkal, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) elnökével azokról a feszültségekről, amelyek a VMSZ és az LSV között alakultak ki a tartományi hatalmi koalíción belül. Pásztor megjegyezte, nem is áll szándékban tárgyalni Čanakkal.

Pásztor, aki egyben a tartományi képviselőház elnöke is, megismételte, senkinek sem szükségesek az előre hozott tartományi választások, mert azok csak tovább súlyosbítanák azt a helyzetet, amely Szerbiában jelenleg uralkodik.

Szavai szerint semmi oka nincs az előrehozott tartományi választások kiírásának.

„Igaz, hogy a hatalmi koalíción belül vannak különbségek bizonyos kérdések kapcsán, de kérdezem én: a köztársasági parlamentben nem így van-e, s a bonyolult politikai helyzetben levő országokban nem így van-e? Ezeket a problémákat azonban nem rendkívüli választások kiírásával oldják meg, hanem megállapodásokkal, tárgyalásokkal és végül a többségi álláspont túlsúlyával” – magyarázta Pásztor István.

Szerző (Forrás)
Vajdaság Ma
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt