Ugrás a tartalomra

Pásztor István nem tesz feljelentést

Nem tesz feljelentés Pásztor István az őt kedden a budapesti Kossuth téren ért inzultus és köpködés miatt, de azt várja, hogy a magyar hatóságok indítsanak eljárást az ügyben. Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési frakciójának volt tagja, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerda reggel ismét becsmérelte a VMSZ elnökét. A vajdasági politikus az M1-nek adott interjújában azt mondta: nem ijedt meg a fenyegetéstől, harcedzett ember.

Pásztor István éppen átment a budapesti Kossuth téren, amikor Gaudi-Nagy Tamás, jobbikos volt parlamenti képviselő észrevette őt, és lehazaárulózta. A tüntetők szaladtak oda Pásztor Istvánhoz, elkezdték szidalmazni, lökdösni, többször le is köpték. Az inzultusnak rendőrök is szemtanúi voltak, de nem segítettek a vajdasági politikusnak.

Pásztor István az M1 Ma reggel című műsorában, a Pannon RTV stúdiójából így emlékezett vissza az eseményekre: „Az elsődleges feladatom az önmérséklet volt, hogy ne reagáljak úgy, ahogy egy ilyen jellegű helyzetben az embernek az indulatai vagy az alaptermészete diktálná. Igyekeztem a történetből kimenekülni. Ugyanakkor meglepő volt az én számomra és mellbevágó, hogy a Kossuth téren, ahol tegnap egy jelentős közéleti esemény történt, egy tüntetés is volt ott, egy olyan helyzet, ami egészen biztos egy fokozott biztonsági intézkedéseket válthatott ki, nem volt senki a rendőrség kötelékéből, nem volt senki, aki egem esetleg meg tudott volna védeni.”

Semjén Zsolt magyar miniszterelnök-helyettes közleményben ítélte el az esetet. Mint írta, méltatlan cselekedetükkel a tüntetők az egész nemzetet ütötték arcul. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke az emberi méltóság és a magyar demokrácia elleni provokációként értékelte a támadást. Közben a Jobbik is reagált. A leghatározottabban elítélik azt a gyalázatos inzultust, amely Pásztor Istvánt, a VMSZ elnökét érte. Mindennek ellent mond, hogy a Pásztor Istvánt megtámadó emberek azon a tüntetésen vettek részt, ahol felszólalt a Jobbik Európai Parlamenti képviselője Morvai Krisztina is. Gaudi-Nagy Tamás szerdán az M1 Ma reggel című műsorában ismét becsmérelte Pásztor Istvánt. Szerinte a VMSZ elnöke hazaáruló, és megérdemelte, hogy leköpték. Hozzátette: Pásztor István örüljön, hogy ennyivel megúszta, mert a hazaárulók a lámpavason szoktak lógni.

A VMSZ elnöke az elhangzottak után sem kíván feljelentést tenni a szélsőséges politikus ellen, de mint mondta, elvárja a magyar hatóságok intézkedését. „Én egy harcedzett ember vagyok. Én már találkoztam bitangokkal és olyan emberekkel, akik ilyeneket mondtak és akkor sem féltem és most sem félek. Úgy gondolom, hogy egy olyan ország építésében vagyunk érdekeltek, egy olyan nemzet építésében vagyunk érdekeltek, amely ki fogja vetni önmagából mindazokat, akik ilyen mondatokat mondanak, ilyen gondolatokat hordoznak magukban.”

A szerb közéletet is sokkolta a Pásztor Istvánt ért támadás. A Szerb Haladó Párt az illetékes állami szervektől elvárja, hogy sürgősen reagáljanak az esetre, és büntessék meg azokat a szélsőségeseket, akik ilyen szégyenletes módon rátámadtak – ahogy a közleményük fogalmaz – egy szerbiai politikai párt elnökére. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga és Bojan Pajtić a Vajdasági Kormány elnöke is elítélte a történteket. Információnk szerint a szerb belügyminiszter felhívja magyar kollégáját, hogy mielőbb derítsék fel a támadás hátterét és szigorúan büntessék meg az elkövetőket.

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkorm
Zentán elsőként adták át a Vajdasági Magyar Szövetség – Dr.
A VMSZ Zentán is átadta a listát