Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Fontos, hogy mindenki időben adja le a levélszavazatát

Több mint 70 ezren jelezték a Vajdaságból, hogy élni kívánnak szavazati jogukkal a magyarországi európai parlamenti választáson.

Az elmúlt két hónap a választásra való felkészülésről szólt - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette: időben meg is érkeztek a levélcsomagok. Felhívta a figyelmet, hogy a magyarországi EP-választások rendkívül fontosak Szerbia és Magyarország további jószomszédi viszonya, Szerbia mielőbbi EU-tagsága és Orbán Viktor következetes migránspolitikája miatt is.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy akinél még kitöltetlenül otthon van akár az asztalon, akár a szekrényen, akár valahol máshol, szánjon rá pár percet és éljen a szavazat adta jogával. Szeretném megkérni az aktivistákat, akik az elmúlt körülbelül tíz napban emberfeletti erőfeszítést tettek, hogy még az elkövetkező két-három napban, egészen szombat délutánig járják az utcákat, tegyék lehetővé azt, hogy egyetlenegy kihasználatlan boríték se ne maradjon. A szavazópolgárokat pedig arra kérem, hogy szóljanak egymásnak, hogy valóban mindannyian éljünk a szavazat adta jogunkkal. Fontos ez a megmérettetés, jelentős mértékben meg fogja határozni az elkövetkező években a magyar nemzetnek, a magyar közösségnek, ha úgy tetszik Magyarországnak, de Szerbiának is a jövőjét.”
Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks