Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Az intézkedések betartásával fékezhető meg a koronavírus

A koronavírus miatt kihirdetett rendkívül helyzetre reagált Pásztor István mai sajtótájékoztatóján.

Elmondta, mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését megállítsák. A VMSZ tájékoztató kampányt indít, hogy az információk naprakészen eljuthassanak a lakossághoz.
A dolgokat a gyökerüknél kell orvosolni - mondta Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hangsúlyozta, a vasárnap esti döntés bármennyire is megváltoztatja a mindennapokat egészen biztos, hogy jó döntés. Meg kell tenni mindent annak érdekében, hogy a vírus terjedését meg lehessen állítani - tette hozzá Pásztor. Arra is felhívta a figyelmet, hogy mindenki vegye komolyan a helyzetet, mert az intézkedések betartása tudja megakadályozni a fertőzés terjedését. Leszögezte, annak a generációnak a tagja, amely az elmúlt évtizedekben már több ehhez hasonló helyzetet is túlélt.

„Eddig is sikerrel vettük ezeket a helyzeteket bármennyire is megváltoztatták a mindennapjainkat. Annak köszönve vettük sikerrel, hogy odafigyeltünk egymásra, betartottuk azokat a szabályokat, amelyek megfogalmazásra kerültek. Ez tette lehetővé, hogy ez idáig mindig jól jöttünk ki ezekből a helyzetekből. Meggyőződésem, hogy ez most is így lesz.”

A legveszélyeztetettebbek a legidősebbek - hangsúlyozta a VMSZ elnöke. Annak a fontosságára is felhívta a figyelmet, hogy elsősorban nekik kell betartaniuk a szabályokat és rájuk kell vigyázni.
„Az elkövetkező napokban azoknak az utasításoknak a figyelembevételével, amelyet a kormányzat megfogalmaz a Vajdasági Magyar Szövetség mozgósítani kívánja a saját tagságát. A fiatalokat, a jó szándékú segítőkész embereket, hogy segítsünk egymáson. Segítsünk azokon, akiket leginkább meg kell védenünk attól, hogy a fertőzést elkerüljék.”

A Vajdasági Magyar Szövetség a helyzetet nem politikai helyzetként éli meg - hangsúlyozta Pásztor István. Szavai szerint, politikai nyerészkedést sem kívánnak megvalósítani. Ugyanakkor a párt tájékoztató kampányt indít a saját honlapján, a www.vmsz.org.rs oldalon, annak érdekében, hogy a szükséges információk naprakészen eljussanak az emberekhez.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
A Vajdasági Magyar Szövetség tisztelettel értesíti a polgárokat, hogy az önkormányzati jelöltlisták állításához szüks