Ugrás a tartalomra

Pásztor Bálint: A vajdasági magyarok szavazzanak a Fideszre

Pásztor Bálint: A vajdasági magyarok szavazzanak a Fideszre

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke voksolásra buzdította a kettős állampolgársággal rendelkező délvidéki magyarokat az európai parlamenti választáson.

A Vajdasági Magyar Szövetség, a VMSZ nemrég megválasztott új vezetője a Facebookon tett bejegyzésében úgy fogalmazott: 
Arra fogjuk kérni a Vajdaságban élő, kettős állampolgársággal rendelkező embereket, hogy szavazzanak a Fidesz–KDNP listájára.
Mint közölte, ennek több oka is van. Egyebek mellett az, hogy Vicsek Annamária személyében továbbra is legyen a délvidéki magyaroknak európai parlamenti képviselője, illetve azért is kéri ezt az emberektől, hogy a Fidesz–KDNP minél jobban szerepeljen.
Arra van szükségünk, hogy Brüsszelben minél több olyan európai parlamenti képviselő legyen, aki ugyanazokat az értékeket vallja, amelyeket mi, vajdasági magyarok és VMSZ-esek!
– húzta alá Pásztor Bálint.
Korábban a Szabadkai Magyar Rádió vendégeként buzdította arra a délvidéki magyarokat a politikus, hogy vegyenek részt az európai parlamenti választáson, és szavazzanak a Fidesz–KDNP EP-listájára, amelyen Vicsek Annamária, a VMSZ politikusa befutó helyen szerepel – írta meg a Pannon RTV.
Fontos, hogy a nemzeti kisebbségek védelme témája legyen az Európai Parlament üléseinek, és ehhez olyan emberekre van szükség, akik a saját közösségükről tudnak beszélni, arról, hogy mit is jelent Európában nemzeti kisebbség tagjaként élni
– mondta. Pásztor kiemelte: egyáltalán nem mindegy, hogy a Fidesz–KDNP listája hány tízezer szavazatot fog szerezni a Vajdaság területén.
 

Szerző (Forrás)
Magyar Nemzet, Kozma Zoltán
Többi hír
Megduplázta a helyhatósági választásokon való részvételhez szükséges támogatói aláírások számát Temerinben a Vajdaság
Temerinben közös listával indul a helyhatósági választásokon a VMSZ és a VMDP