You are here

A Szabadkai Népszínház építésére 166,9, a várost elkerülő Y-elágazásra pedig 800 millió dinárt irányoz elő a kormány által elfogadott költségvetés-javaslat.

Már a jövő héten a köztársasági parlament elé kerülhet a javaslat, amelyben a kormány fontos célkitűzésnek tartja a nemzeti tanácsok támogatását, valamint a nemzeti kisebbségi alap működtetését, amelyben a tervek szerint tízszer több pénz lesz, mint az előző évben. Pásztor Bálint, a VMSZ köztársasági parlamenti képvidelője a Pannon RTV-nek elmondta, 2018-ban olyan beruházások is várhatóak, mint az újvidéki Žeželj-híd és a Becskerek-Belgrád út kiépítése.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A Szabadkai Népszínház épületére 166,9 millió dinárt sikerült biztosítani a jövő évi országos költségvetésből. Ez mellé még a tartomány, illetve a város hozzáteszi a maga részét. Az előző években 35, majd 55, majd 111 millió dinárt sikerült biztosítani. Ez most a legnagyobb összeg és minden évben sikerül hozzátenni azt a megfelelő összeget az előzőekhez, amivel biztosítani tudjuk, hogy folytatódhasson a beruházás. Ugyanez vonatkozik a másik nagyon fontos szabadkai, de azt gondolom, hogy nem csak helyi jellegű és jelentőségű projektumra, az Y-elágazásra, a szabadkai kerülőútra. Erre 800 millió dinárt biztosítottunk a jövő évi országos költségvetésből.”

 

 

Szerző: 
Pannon RTV