Ugrás a tartalomra

Pastor: SVM nije trojanski konj u Vladi Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor izjavio je da stranka koju predvodi ne namerava da ruši pokrajinsku vlast i potvrdio svoj ranije izrečen stav da bi vanredni pokrajinski izbori bili pogubni za našu zemlju, u ovoj ekonomskoj situaciji.

"SVM nema ambiciju da ruši većinu u kojoj je. Nismo mi trojanski konj u toj većini, kako pojedinci spekulišu", rekao je Pastor u intervjuu novosadskom Dnevniku.

On je ocenio da ga pojedine političke izjave, kojima se nastoji da se SVM i vojvođanski Mađari uopšte prikažu kao faktor nestabilnosti, podsećaju na devedesete godine prošlog veka i dodao da je tada tu "mračnu ulogu igrao Šešelj, usput nudeći sendviče, a danas su tu njegovu rolu preuzeli drugi".

Na pitanje da li je o tenzijama unutar vladajuće pokrajinske koalicije, između Lige socijaldemokrata Vojvodine i SVM-a, razgovarao sa liderom LSV-a Nenadom Čankom, Pastor je odgovorio da nije razgovarao niti to planira.

Pastor je izrazio nadu da će pokrajinski budžet za iduću godinu biti usvojen do katoličkog Božića, odnosno na sednici Skupštine Vojvodine koja bi trebalo da bude održana najverovatnije 23. decembra.

Szerző (Forrás)
rs.n1info.com Foto Jaroslav Pap, Tanjug
Többi hír
A VMSZ támogatni fogja szavazatával az új kormányfőt és a kormány tagjait, emelte ki dr.
Dr. Pásztor Bálint: A VMSZ támogatni fogja az új kormányt