Ugrás a tartalomra

Pastor: rešavati probleme umesto demagogije

Interesi zajednice vojvođanskih Mađara se mogu realizovati na taj način da se sedne za stol tamo gde se donose odluke – izjavio je predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor na konferenciji za štampu održanoj u sedištu stranke u Subotici. On je dodao kako se učesnici javnog života ne razlikuju po tome da li su političari ili eksperti, već da li traže rešenje ili su demagozi. “Deo traženja rešavanja problema treba da budu i političari i eksperti. Mislim da su demagozi oni koji u tom pogledu prave razliku između političara i eksperata” – istakao je Pastor.

Osvrćući se na kampanju SVM, koja je započela 15. marta, on je rekao kako je održano 418 raznih dešavanja i da nema naselja u Vojvodini u kojem predstavnici stranke nisu bili.

Govoreći o mogućim budućim koalicijama, kazao je da treba sarađivati sa strankama većinskog naroda koje osvoje najveću podršku na izborima, jer se na taj način mogu izbliza pratiti i oblikovati procesi koji su pred nama, navodeći evrointegracije Srbije kao važnu tačku.

Vojvođanski Mađari su zajednica sa dvojnim identitetom jer su s jedne strane Mađari i manjina, ali je njihov dom Srbija, te im je osnovni interes razvoj Srbije, razvoj Vojvodine, razvoj gradova i naselja, da ljudi odavde ne beže već da se vraćaju – istakao je lider SVM. On je dodao i da je osnovni interes da budu partneri u procesima koji to obezbeđuju.

Uspeh SVM je i što je kandidovao kompletne liste na pokrajinskom i republičkom nivou, a da je u 25 opština i gradova na izbore krenulo 607 kandidata SVM koji predstavljaju sve društvene slojeve i odražavaju trenutno stanje zajednice vojvođanskih Mađara – rekao je Pastor.

 

Szerző (Forrás)
Pannon RTV
Többi hír
Valamivel hét óra után a magyarkanizsai városházán, ahol az azt megelőző órákban igencsak nagy volt a forgalom, a Vaj
Magyarkanizsán átadták az aláírásokat
A temerini önkormányzat az idén 2 millió 480 ezer dinárral járult hozzá a civil szervezetek rendezvényeinek szervezés
Megnövelte a civil szervezetek támogatását a temerini önkormányzat – Az idén érvényesült a magyar szervezetek részarányos támogatása